• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

co sie oplaca ?

coz hellrider to jest forum maniakow DIY, wiec zdecydowana wiekszosc radzi skladac wlasne zestawy :)
ale procz checi potrzebne sa pieniadze, czas, podstawowe umiejetnosci + jakis warsztacik i cierpliwosc... (jesli bedziesz mial jakies klopoty podczas budowy zawsze ktos Ci doradzi)
satysfakcja gwarantowana po skonczonej pracy :)

na pokoj 10m^2 chyba nie warto ladowac sie w 5.1 bo z pewnoscia nie uzyskasz tego efektu jak w pokoju chociazby 20m^2
jak juz ktos napisal zamiast badziewnego 5.1 porzadne 2.1 i tyle :)
pozdrawiam

kuririn-bogus napisał:
na pokoj 10m^2 chyba nie warto ladowac sie w 5.1 bo z pewnoscia nie uzyskasz tego efektu jak w pokoju chociazby 20m^2
jak juz ktos napisal zamiast badziewnego 5.1 porzadne 2.1 i tyle :)

Bzdura... ....Im mniejszy pokoik tym bardziej warto ladowac sie w 5.1. Przy dzwieku stereo tylne glosniki z odpowiednio ustawiona glosnoscia (np 1/2 glosnosci przednich) bez efektow DPL itp poszerzaja stereofonie. Pomimo malego pokoju latwiej jest odroznic czy dzwiek dochodzi z prawej czy lewej strony.

hmm no interesujace odpowiedzi,,,,, ale heh pomoglo mi to tyle ze mam teraz metlik w glowie,,,, mialem robic 2,1 na ARN-ach i do tego subek , tez na glosniku z rodziny TVM. Nie wiem czy wlasnie nie jest lepiej zainwestowac w 5.1 Ktore tez myslalem zrobic na ARN-ach ale pomyslelm ze te kolumienki by byly za duze :-/ do tak malego pokoju,,, chodzi mi o Wymiary pczuszki ... Dlatego pytam was co poleciacie.... Poprzemysleniach postanowilem zrobic sobie 2 x ARN + Suba.. a kino sobie kupic. Dlaczego kupic?? bo nie przykladam duzej wago przy ogladaniu filmu do jakosci dzwieku i mysle ze taki gotowy zestwik mnie zadowoli,,, Dlaczego skladac 2.1 ? bo muzyke lubie w dobrym wydaniu i nie wiem dlaczego mm sentymet do takich wlasnie kolumienek ( ARN ) bardzo misie podobaja i mysle ze podolaja moim oczekiwaniom.

aryan ma racje :) chociaz sub nie zaszkodzi :), ja mam 5.1 na ARN'ach i arv +GDN do tego, ale szczerze mowiac przez rok czasu obejrzalem moze ze 3 filmy zeby to wykorzystac :)hehe. jakos sie nie chce, i nie ma czasu. ja bym zainwestowal w dobre 2.1 teraz, a pozniej powoli dorobic reszte kina.
teraz sie przeprowadzam (studia) i tez bede mial pokoj ok 10-13 m.kw ... no i zabieram ze soba caly zestaw, ciekawe jaka roznica bedzie :D ( teraz mam ok 20m.kw.)

wow :) no to robi nawet wrazenie :D masz jeszcze takich wiecej? :D cakiem inaczej sie slucha niz w Stereo :D. Ciekawe jak cos bardizej znanego brzmi w tym ttrybie, jak cos to wrzuc na serwer

greg00, okolo 30 albumow... ...wlasnie sie biore za ich konwersje do ac3 (okolo 1,5-2h na album)

Powrót