• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Co tam słychać nowego ? :)

Reakcji
0
Witam wszystkich,
nieco to nietypowy temat na forum, ale jakoś nie wpadłem na inny pomysł by przywitać się ze wszystkimi ;) (mam nadzieję że jeszcze niektórzy mnie pamiętają ;)
Od jakiegoś czasu nie miałem czasu na zupełnie nic, a tym bardziej na forum, w pewnym wieku nadchodzi czas by pomyśleć o przyszłości , a przyjemności odstawić na plan dalszy. ]
Teraz gdy resztę życia mam ustabilizowaną (nie , nie ożeniłem się :P) wróciła ze zdwojoną siłą chęć na hobby - więc jestem :)
Mam nadzieję że dowiem się co się zmieniło przez moje "wakacje" w światku diy i na forum ? :)
No i przede wszystkim - Witam Was wszystkich ! :D

Siema siema! Na forum nic szczególnego raczej się nie działo, burzliwych tematów też raczej nie było, wszystko po staremu... Pojawiło się kilka nowych konstrukcji, były zamówienia na PCB do Uniampa i Syma i to chyba wsio z takich ciekawszych rzeczy :wink:

Cieniutko - widzę że Paweł tylko na niecałe 2k postów mi odskoczył ;)

csbiczek, no nie mów że nie było żadnej głośnikowej rewolucji ? :D

No ostatnio szału nie ma, zbyt wiele osób się nie wyrywa z pokazywaniem swoich dzieł... Tak samo z zamówienia pcb do Uniampa było 33 osób chętnych, około 100 płytek poszło w świat a ani jeden gotowy Uni się nie pojawił na forum :sad: mój chyba będzie jako pierwszy, muszę tylko dokończyć preampa :mrgreen: Zerknij sobie w dział gotowych to zobaczysz że podczas Twojej nieobecności pojawiła się garstka konstrukcji...

dolphin123 napisał:
rewolucji moze nie, ale modny stal sie zestaw Troelsa 3way:
http://www.troelsgravesen.dk/3WClassic.htm
jakby to ładnie w podłogówki upakować to kto wie :P
Ma to może ktoś z okolicy ? :D

csbiczek napisał:
Zerknij sobie w dział gotowych to zobaczysz że podczas Twojej nieobecności pojawiła się garstka konstrukcji...
właśnie widzę, ale może sam coś wrzucę :P
Mam ze dwie , trzy pary monitorków nigdzie nie opublikowanych wcześniej :P

[ Dodano: 2009-09-03, 13:10 ]
Szkoda tylko że nie będę miał raczej czasu na budowę kolejnych :/
Ale coś za coś , jak na razie nie narzekam ;)

Choć nie wykluczone że szybciej znajdą się na allegro , razem z dużą częścią mojego diy-owego dobytku gromadzonego przez parę lat - dosłownie :)
Pokój się już mały robi, mimo że i tak przeniosłem się do większego niż ten w którym byłem do niedawna , a na zarabianie znalazłem inny sposób :)

No takero pochwal sie ;P to moze ja tez pojde w twoje slady hehehe ;) Nie no ja nie narzekam na zarabianie ;P no moze troszke :P nigdy za duzo kasiory ;))

Ja wlasnie skladam SUBA na VISATON TIW 250XS :)) to tak z moich nowosci ;P moze cos z tego wyjdzie ;)))

Mi tez czasu brakowalo az w koncu wrocilem troche na forum ;)) tez nie mam juz 15 lat wiec zycie sie zmienilo :))) wiecej obowiazkow, inny tok myslenia ;)) no wszystko sie zmienia ;))

raffal81 napisał:
No takero pochwal sie ;P to moze ja tez pojde w twoje slady hehehe ;) Nie no ja nie narzekam na zarabianie ;P no moze troszke :P nigdy za duzo kasiory ;) )
http://www.atelierresidence.pl/ zgadnij czyja firma to sprząta :cool:

raffal81 napisał:
Ja wlasnie skladam SUBA na VISATON TIW 250XS :) ) to tak z moich nowosci ;P moze cos z tego wyjdzie ;) ))
czym napędzasz ?

jamess8 napisał:
Myslenie sie zmienia, muzyka się zmienia, tylko pasja do diyaudio zostaje. Nawiązując do reklamy żywca :grin:
raczej ilość czasu ;D

np takie coś:
1246461popup0587897.jpg

niezły bolid , nie ? :D
no i w kolorze lambo :D

[ Dodano: 2009-09-03, 14:28 ]
pady sam wkładam ! więc to prawie diy ;)

[ Dodano: 2009-09-03, 14:29 ]
dolphin123, poszukam czegoś :P
Chwila ;]

TAKERO :

TO jakies alphardy ??? :)))

Suba Takero nap4edzam na razie wzmakiem IRKA 150/4ohm niestety za malo ale na razie bedzie sobie pogrywal ;))) nie jest tak zle ;)))

Jestem w kolejce do PANELU 180/8ohm wiec na pewno bedzie zmiana ;))) na razie musze przyznac ze TIW 250XS spisuje sie lepiej w kartonowej obudowie niz GDN 20/80/2 w pudle z MDF :P no moze troszke przesadzilem heheheh

Co do sprzatania budynkow, apartamentow, to mojego brata dziweczyna ma firme sprzatajaca, wlasnie zyja z takich duzych obiektow :)))) wiec domyslam sie co i jak :)))

raffal81 napisał:
Co do sprzatania budynkow, apartamentow, to mojego brata dziweczyna ma firme sprzatajaca, wlasnie zyja z takich duzych obiektow :) ))) wiec domyslam sie co i jak :) ))
tylko takie dużę obiekty, sprzątnie prywatnie nie opłaca się tak bardzo i jest uciążliwe. Ogólnie nie jest źle, ale wydatki na początku są kosmiczne...
Takie lambo kosztuje tyle co bardzo przyzwoity samochód :/

dolphin123 napisał:
tak alphardy:) na alledrogo byly dobrze trafione;)
i całkiem nieźle grają, nie wspominając o tym jak wyglądają :)

Powrót