• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Co to za głośnik

Reakcji
0
witam
posiadam taki głośnik niskotonowy w domu jest on wyciągnięty z jakiegoś subwoofera ale z czego to nie mam pojęcia. Próbowałem odnaleźć jakiś dane techniczne tego głośnika ale nic nie mogę znaleźć. I mam prośbę w związku z tym czy może ktoś miał styczność z takim głośnikiem i zna jego parametry :)

Pozdro :)

Jakas chinszczyzna tania, nie znajdziesz parametrow. Szybciej sam je zmierzysz za pomoca przewodu, rezystora i programu.

aha dzięki pomierzyć niestety nie mam jak więc sobie raczej odpuszczę bo chciałem zrobić jakąś bude dla niego i zobaczyć jak gra ale bez parametrów to raczej nie ma sensu :P

Ja za to chciałbym się zapytać co oznacza napis na magnesie tego głośnika "20-40 w". Czy jak dobrze rozumiem taki głośnik jest przeznaczony do wzmacniacza w takim właśnie przedziale mocowym?

Powrót