• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Co to za przetworniki?

wydałem na nie 2.5 tys więc cudów też nie mogę oczekiwać.

Te pieniądze mogłeś wydać zdecydowanie lepiej, to jest niezaprzeczalne. Jednak jeśli już to zrobiłeś i masz kolumny na stanie to dobrze by było wyciągnąć max z głośników. Pomiary i projekt zwrotnicy mogły by coś zdziałać.
A jak wygląda zwrotnica w tych kolumnach ? Masz do niej dostęp ?

BTW nie podoba mi się ta ilość kleju na kopułce przeciwpyłowej. Wygląda jakby ktoś ją kleił drugi raz.

A jak wygląda zwrotnica w tych kolumnach ? Masz do niej dostęp?

Mam zamiar dobrać się do zwrotnicy, ale jak na razie się wstrzymuję, bo liczę, a raczej już liczyłem na możliwość zwrotu, ale sprzedawca nie chce o tym słyszeć. Poczekam jeszcze parę dni jak się sytuacja rozwinie i pewnie zajrzę do zwrotnic.

My w niższej cenie kupiliśmy kolumny na scan speak Classic
Węglowy woofer i 2905/95 na wysokim
Zwrotnica na cewkach taśmowych i olejowy mundorf

Zwrotnica z kalkulatora (czytaj z dupy) jak to zawsze bywa jak ktos przekłada cene elementow i firme nad poprawność akustyczno-techniczna

Wiec mozna :)

Powrót