• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Co wybrac????

• Autor wątku Autor wątku EDIS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
to zalezy do czego, alphard nie, chcesz jakossc czy wiecej basu?
jak to pierwsze to gdn i magnat jak to drugie to tesla i stx :P

tak zeby nie stracic basu i jakosci,jakosc nie musi bys rewelacyjnai basu tez za duzo nie musi byc,bo bedzie subek

Ok.:dWybor padl na tonsila 16/50/6.Mysle ze to bedzie dobry wybor na podlogowki:>

a Ty chcesz 16 cm dać na średniotonowca ???hahahahaha.... kloeś ....a nawet gdyby ten 16/50 miał iść od zera to jedna 16 w podłogowcu ?? hahahaha .... zastanó sięnad tym ... jak 16/50 to monitor a jak 2xARN150 to podłoga

Sound Wave i wovo panowie chyba sie wam cos pomylilo moze tematy albo co?? bo jak dla mnie to wyglada jak wyrwane z jakies zdanie z tekstu o_O

kto tu gdzies pisal ze chce dac tego gdn na sredniotonowy ???

i co niby twierdzicie ze gdn 16/50/6 nie moze byc na podlogowke?? glosniczek idealnie nadaje sie na podlogowy calkowita srednica 19,5, nadaje sie bardzo dobrze do obudowy 20-25L ma wysoka efektywnosc 90db
i nie wiem jaki ses by bylo dac 2 takie na podlogowki jesli znajdziesz odpowiednia wysokotonowke to prosze bardzo,

mam ten glosnik teraz w 16L monitorek i kompletnie sie nie nadaje wogole nie rozwija skrzydel

ps. jak by sie kto czepial to tak sie sklada ze 2 arn150 beda mialy mniejsza efektywnosc jak sam gdn16/50/6 ;)

hmm dziwia mnie te dwie ostatnie odpowiedzi...

Sound Wave, moim zdanie troche zle twierdzisz.Bylem wczoraj u MoJojojo, i sprawdzalismy tego GDN i as on ma i to nawet duzo basu.A 2*arn mialy by 87db a sam tonsil ma 90 taka sama sytuacja jest z stx.Pozdro

to wez 2 razy gdn 16 :P bedziwe wiecej basu :P a kto twierdzi ze pasmo musi byc wyruwnane?:P niektórzy preferuja sredniwe i wysokie cofniete :P

sie okaze co z niego bedzie, ale i tak tamte dwa posty sa dla mnie z kosmosu ;) do konkretu dochodzimy metoda prob i bledow,

pierw jest seria testow potem sie okaze co zostanie na dluzej w moich frontach, przypuszczam ze nie tylko u mnie nawet jestem pewien ;)

Powrót