• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Co złego w sibwooferach voice kraft ??

Reakcji
0
tak jak w temacie ...
Co w nich złego... naczytalem sie zlych opinii i chce dostac jakas konkretna odpowiedz

nie chce odpowiedzi typu:
Są do dup* !!
Wielka Beznadzieja
ITP

Cena mówi sama za siebie :)
Materiały uzyte do ich produkcji są slabej jakości ...

Dla przeciętnego słuchacza MP3 z komputera mysle ze powinien wystarczyc :)

Szymek_1992 napisał:
Co w nich złego... naczytalem sie zlych opinii i chce dostac jakas konkretna odpowiedz
to nie czekaj na odpowiedź tylko poszukaj gdzieś gdzie możesz posłuchać i porównaj - tyle.

Właśnie o to chodzi że nie mam gdzie posłuchać

Ale znalazłem na allegro z możliwością zwrotu do 7dni
I chyba go kupie, jak mi się nie spodoba to oddam

tą kase którą wydasz na 2 wysyłki lepiej sobie odłóż.

daj linka.

Swoją drogą skoro wiesz że kupisz to po co pytasz ? Jaki sens ma zakładanie tematu ?

Szymek_1992, jak niemasz porownania to oczywiscie sub tobie sie spodoba. ale jak juz porownasz go z czyms co gra a nie tylko buczy to zrozumiesz roznice.
z drugiej strony sub pasywny (a w zasadzie glosnik w skrzyni) za 185zl (z wysylka) to nic szczegolnego :| za 250zl zlozysz sam aktywnego suba

najtanszy sub jaki bym zlozyl to ARN 226 + TDA7294 by irek + trafo + obudowa.
koszt gotowcow to 40 + 63 + 80 + 50zl + ewentualne przesylki
jak sie postarasz to zrobisz uklad sam, trafo doriwesz uzywane a obudowe np z odzysku i zrobisz taniej.
jak ma byc lepiej to STX GDN 22 SCX + mostek TDA + trafo + obudowa

Szymek_1992, tylko teraz pytanie - jakie masz doswiadczenie?

Doświadczenie w składaniu tego wszystkiego nie zbyt duże (czytaj MAŁE :D)

Dlatego właśnie chce jakiegoś gotowca

tak wiec musialbys kupic gotowca od irka - napisz do niego czy ma czas zeby go zrobic. jak bedzie mial to mozna myslec dalej

Albo za taka kasę kupić coś od jakiegoś DIYowca, choćby niewykończonego jeśli ma być taniej :)
Pytanie czego oczekujesz i do czego to ma być oraz jaki cel spełniać - chcesz się czegoś nauczyć czy po prostu mieć coś co gra ?

Chce mieć coś co gra, a właściwie daje bass :)

Mam pokój 15m^2
Sub ma być aktywny
Do słuchania muzyki (techno hiphop najczęsciej)
Chce miec na nim regulacje głośności i regulacje odciecia Hz

Takero GG
4975334 - Bardzo cię proszę :D

Powrót