• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Co zrobić z tymi głośnikami ???

• Autor wątku Autor wątku DIK
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

DIK

Reakcji
0
CZE. Na początku z góry przepraszam za pewnie taki głupi temat ale w sprawie budowania głośników jestem kompletni początkujący :) bo zrobiłem już/tylko 2 obudowy do głośników(takich starszych owalnych) nawet obudowe zrobiłem "na oko" nie obliczając jaka pojemność obudowy powinna być nawet mi wyszły (chyba:) A więc przejdzmy do żeczy...

Jak uważacie jaką obudowe zrobić do tych głośników ---> http://allegro.pl/show_item.php?item=62374037 Czy obudowe zamkiniętą czy otwartą czy zrobić je jako subufer czy dać jakieś zwrotnice (nawet niewiem do czego słóżą :( )a może jakoś inaczej. Mój patent jest taki... kupić takie 4 sztuki i zrobić je jako kolumny głośnikowe dwu drożne (ten głośnik + głośnik wysokotonowy), a potem kupić większy głośnik niskotonowy ok. 25 cm średnicy i zrobić go jako subufer potem dokupić amplituner podłączyć wszystko do kompa i ładny zetawik mam :>

PROSZE WAS BARDZO O OPINIE I WYROZUMIAŁOŚĆ :D

POZDRO...

DIK

Musze CIe zmartwic. Ten przetwornik to hmmmm g.... za przeproszeniem.
Poszukaj sobie na forum konstrukcji 2xarn150+arv to jest jedna z najtanszych opcji ale oferuja juz w miare przyzwoite brzmienie

Poczytaj sobie artukuly na stronie glownej i na www.audiomania.info wowczas zrozumiesz jak dobierac przetworniki jak wyliczac obudowe
Pozdr

hym... ale co to " 2xarn150+arv" znaczy ??
prosze piszcie tak żeby zrozumiał czyli jak dla kogośkto się na ttym nie zna (ja:)
"DIK to fajny nick" <-- dzięki :D :D

DIK napisał:
hym... ale co to " 2xarn150+arv" znaczy ??
prosze piszcie tak żeby zrozumiał czyli jak dla kogośkto się na ttym nie zna (ja:)
"DIK to fajny nick" <-- dzięki :D :D

Uzyj opcji szukaj. ARN 150 + ARV 104 www.empire.com.pl to sa czeskie przetworniki

I nie zrozumiales aluzji kolegi chyba- DIK to zapis fonetyczny angielskiego slowa DICK czyli wacek, penis cos w tym stylu :)

No widzę że firma Kuby skutecznie ściąga frajerów.Polish byznes z podporą chińską.Ble...kolce maja tylko fajne.

a jak koniecznie chcesz mieć tani system głośników do komputera to kup jakieś w miare głośniki 2-drożne (współosiowe) 16cm z wyżej podanej strony i wsadź je w obudowy zamknięte, mocno wytłumione. Do tego wzmacniacz na końcówkach na TDA 2050. Całoś tania i kompaktowa, z subem przebije wszystkie chyba zestawy komputerowe.
BTW ile masz kasy na to??

I nie zrozumiales aluzji kolegi chyba- DIK to zapis fonetyczny angielskiego slowa DICK czyli wacek, penis cos w tym stylu :)
'fiut' dosłownie.
ale dalej myślę że dick (czyt: DIK) to fajny nick :)

hehe :) <lol2> hehe Big DIK :D tak by bylo lepiej ;).
fajne te glosniczki :) ale jak juz ktos keidys tak pisal - jako popielniczki :), glosnik za 7zł?? ;/ to juz przesada., za tyle to nawet popielniczki dobrej nie kupi :) pewnie by sie zaraz membrana stopila :).
Kup 100 takich glosnikow i porozwieszaj je po pokoju na gorze ( tylko pod odpowiednim katem:) ) :D caly pokoj bedizesz mial w glosnikach, polacz je szeregowo i prosto pod karte w kompie :D bedizesz mial cos lepszego niz Kino Domowe :D system 100.0 :D

jeżeli już zagłębiamy się w wyraz dick (czyt. DIK) to znaczy to chyba też Rysiek jest to po prostu imię:)

HE HE... ja tu kurcze pomocy szukam a tu kurcze o moim nicku gadają:D:D wiem co znaczy DICK ale ja jestem DIK :D:D
a co do ilości pieniędzy które chciał bym na to przeznaczyć to jak najmniej ! :)

POZDRO

DIK :D

heloł dik ju mej not bi satisfajt if ju spent soł litlyl mani on jor spikers, ju'd beter du łot takero, sed. hi sed samfing not stjupit.
baj dik !!!

<lol>
hehehe magik fajny angielski:P
PS. Z tych głośników sie chyba nic zrobic nie da... kiedys je dalem do allegro speszył ałard:)

skoro mało to rób to co napisalem wyżej...
taniej czegoś w miare nie zrobisz...
magik - dzięki za docenienie moich pomysłów:)

Powrót