• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Coaxial Toslink do RCA przejsciówka konwerter

Reakcji
0
Nie wiem czy jest to coś warte. Puki co nie mam możliwości sprawdzenia z wyjątkiem rozkręcenia.
Wiec jeżeli ktoś był ciekaw co jest w środku to bardzo proszę :)

IMG_20161228_011319.jpg

IMG_20161228_011327.jpg

IMG_20161228_011026.jpg

IMG_20161228_010956.jpg

Był temat już taki na forum. Nie pamiętam dac do uniego czy coś i ja tam wstawiłem bardzo podobny. Działało mi to z tv całkiem dobrze i przyzwoicie

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Nie ma czegoś takiego jak konwerter S/PDIF Toslink do RCA, ponieważ jeden format jest cyfrowy a drugi analogowy :)

W środku jest zwykły przetwornik cyfrowo-analogowy (DAC). Zapewne najniższych lotów, więc raczej nic nadzwyczajnego z tego nie osiągniesz. W takim wypadku znacząco lepszym rozwiązaniem jest zrobienie konwertera S/PDIF => I2S i podłączenie tego wszystkiego do naszego docelowego DAC'a.

Nie ma czegoś takiego jak konwerter S/PDIF Toslink do RCA, ponieważ jeden format jest cyfrowy a drugi analogowy :)

W środku jest zwykły przetwornik cyfrowo-analogowy (DAC). Zapewne najniższych lotów, więc raczej nic nadzwyczajnego z tego nie osiągniesz. W takim wypadku znacząco lepszym rozwiązaniem jest zrobienie konwertera S/PDIF => I2S i podłączenie tego wszystkiego do naszego docelowego DAC'a.

chyba że np szuka taniego rozwiązania żeby podłączyć tv do wzmacniacza stereo, wtedy jakość/cena ma sens poniesiony nakład dodatkowy jaki proponujesz przy słabym sygnale nie ma sensu. pytanie jeszcze powinno być do czego ma to służyć

chyba że np szuka taniego rozwiązania żeby podłączyć tv do wzmacniacza stereo, wtedy jakość/cena ma sens poniesiony nakład dodatkowy jaki proponujesz przy słabym sygnale nie ma sensu. pytanie jeszcze powinno być do czego ma to służyć

Tak jak piszesz do TV. Korzystałem z wyjścia słuchawkowego, ale się zjarało i pomyślałem, że tym obejdę temat puki święta itp a TV działa po za wspomnianym wyjściem normalnie. Niestety nie przyszło mi do głowy, że w takiej konfiguracji nie będę miał regulacji poziomu głośności z TV. Wzmacniacz to A klasa i tam jest tylko wejście i wyjście na głośniki bez żadnych regulacji.

Ja go miałem z tv pod pga z forum i iampa. Daj może potka między i po sprawie. Mi tego lepiej się słuchało jak daca z amplitunera i iampa z sygnałem z tv

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Powrót