• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Cyrkiel ala M.POWER CRB7

Bym dopisal do listy pasujacych frezarek do moich cyrkli ;)
Kilka osob podawalo 85mm. Pozniej 84mm pasowalo :p

Z M5 problem coś*wyszukać, za to M4/M6 bez problemu (szukaj pod "mufa okrągła"), ewentualnie tak jak wcześniej pisano wytoczyć.

prototyp podstawy, spawanie spowodowało delikatną krzywiznę podstawy o jakiś 1mm i zastanawiam się czy nie zrobić całości skręcanej....lub delikatniej spawać:) musze to przemyśleć

Załączniki

• Obraz 001.jpg
    Obraz 001.jpg
    538.6 KB · Wyświetleń: 0
  • Obraz 002.jpg
    Obraz 002.jpg
    530.5 KB · Wyświetleń: 0
Wydaje mi sie że cyrkiel Pawła, który mam teraz, jest najprostszy, najbardziej przemyślany i chyba najtańszy w produkcji. Zrobiony z cienkiej 2mm blachy ma te zalete, że więcej frezu moze wystawać. Zagięte boki dodatkowo trzymaja frezarkę, jest płynna regulacja w pionie wiec bezproblemowo podeszła mi nowa frezarka bosha w miejsce no name jaki miałem przedtem.

Ten wygląda może ładniej i bardziej profi ale frezować się lepiej na pewno nie będzie ;).

spawanie spowodowało delikatną krzywiznę podstawy o jakiś 1mm i zastanawiam się czy nie zrobić całości skręcanej....lub delikatniej spawać
a to nie wiedziales ze spawanie wprowadza naprezenia termiczne? :D
w pracy tocze spawane konstrukcje i czasami takie jaja potrafia zrobic...
mozecie sprobowac lutowania - nizsza temperatura

otwor pod regulacje widze juz rozwiercales?

ale fazki nadal musisz zrobic

---------- Post dodany o 13:02 ---------- Poprzedni post o 12:59 ----------

Zagięte boki dodatkowo trzymaja frezarkę
to nigdy nie mialo trzymac frezarki :p

będę robił coś podobnego z prętów gwintowanych 8mm wkręconych w kawałek sklejki i powinno wystarczyć. Bez tego stolika od spodu.

Powrót