To tak jak ja.
A teraz gdzie stacjonujesz? w Polsce czy za granicą?
Jeśli w Polsce to (jeśli mogę spytać) zarabiasz mniej niż za granicą? i czy to cię teraz irytuje?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
To tak jak ja.
Nie na temat...
Teraz w Polsce pracuję w firmie produkującej meble wypoczynkowe 90% produkcji idzie na eksport (Belgia) jeden fotel to 5-6tyś zł na nasze. Dziennie teoretycznie jeden człowiek mógł by zrobić np. do 5 szt. takich i co z tego jak ja mam stawkę godzinną i w umowie mam naszą najniższą krajową. Tak to u nas w kraju. ![]()
Też tak pracowałem prze 4 lata bijąc z kumplami rekordy na akordzie. W międzyczasie sam sklepalem sobie moje pierwsze diy(nie audio) w swoim malym pokoju, warte jakieś 15 tys, wydając na to jakieś 1000zł/ teraz przynajmniej moja stara ma na czym siedzieć i rozwiązywać krzyżowki | ![]() |
A teraz gdzie stacjonujesz? w Polsce czy za granicą?
Jeśli w Polsce to (jeśli mogę spytać) zarabiasz mniej niż za granicą? i czy to cię teraz irytuje?
Do peerless`a albo vify idź... ![]() A tak swoją droga odkąd tymphany produkuje w Chinach, to co z tymi fabrykami peerless`a ? | ![]() |
Nie na temat...
Do peerless`a albo vify idź...![]()
A tak swoją droga odkąd tymphany produkuje w Chinach, to co z tymi fabrykami peerless`a ?![]()
Nawet nie wiedziałem a mieszkalem niecały kilometr od fabryki peerlessa w Karlslunde, co jakiś czas wybierając się tam na bieganie/ ale wtedy to jeszcze nie interesowałem się takimi rzeczami ![]() | ![]() |
Ehhhhh...![]()
Widział bym się w tym gdyby to była twórcza praca...; co innego gdyby chodziło o godzinne stanie przy taśmie i monotonne wykonywanie na produkcji tych samych elementów.
a w polsce popadaja w dlugi bo drugiej polowy nie sa w stanie zarobic ;]Wielu czaska robotę przez 5 lat a potem wraca do Polski z fajnym autem i połową kasy na dom
przeciez jakakolwiek prace ma obecnie. ja jestem podobnego zdania. nie pojade pracowac bezmyslnie zeby sie pozniej wkurzac...No Panie, zejdź na ziemię. Twórcza praca. Najpierw dostań jakąkolwiek pracę. Potem zacznij w wolnym czasie realizować jakąś wizję.
pogratulowacJestem 5 lat i teraz mam własną firmę. Ale robię całkowicie co innego. Można powiedzieć "że jest to twórczego". Również w marine.
Pozdrawiam z Holandii.
pogratulowac
w polsce urzedy dobijaja takich jak ty![]()
Ja tez do holandii, ladna kasa jest.
programowanie mam delikatnie opanowane. moja obrabiarke sam programuje, alphacama poznalem na stazu...
problem to jezyk. z tego powodu chcialbym tylko do UK jechac, a tam chyba jeszcze wieksze problemy :/
Zapisz się na jakiś kurs języka w PL, po roku nauki podstawy będziesz miał nieźle opanowane. Na miejscu doszlifujesz język migusiem. Nie wiem jak w innych nordykach, ale w Szwecji ludzie świetnie znają angielski i komunikacja nie była problemem (choć to może częściowo efekt dużego miasta - byłem w Sztokholmie, w Warszawie też łatwo dogadać się po angielsku).
okolice Den BoschA skad dokladniej? Ja od Czerwca siedze w Noordwijk na rocznym stazu.
Mimo wszystko zachęcam do zwiedzania świata![]()
problem to jezyk. z tego powodu chcialbym tylko do UK jechac,
(nie wiem czy ten uśmiech szczery, czy nie, ale w sumie co za różnica)