Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Spacestar napisał:Sugeruje że on uważa że to słaby głośnik skoro takiej obudowy wymaga![]()
Dexter napisał:Hmm.
Jmenovitý kmitočtový rozsah 40 - 5000 Hz.
Ciekawy glosnik, rezonans 25Hz ale producent pasmo przenoszenia podaje od 40Hz. Ponizej 40Hz widac cos sie z nim dzieje niedobrego wiec robic obudowe ktora wycisnie z niego 25Hz to lekkie ryzyko.
Pozdro
Dexter
Tak to jest problem !!LUKASZ napisał:zaden swietny glosik nie wymaga 250 lzreszta nie hcce cm isie gadac dowiedzielismy sie ze u was robi sie pralki z glosnikami
a jak zapewniacie sztywnosc w takich duzych obudowach jak walczycie z rezonansami?
LUKASZ napisał:glosik o tak niskim fs jest stworzoiny do malych bud closed z pelna korekcja zasilanym poteznym wzmacnaiczem
naprawde mnie tym rozbawilesclosed s qts:0,4 ?
LUKASZ napisał:naprawde mnie tym rozbawilesclosed s qts:0,4 ?
jaj uz wyroslem z tego ze qts deprymuje wielkosc obudowy losik maj eszcze wiele parametrow a im nizsze qts tym lepiej zreszat widze ze wy jeses na etapie symulowania a nie pomirow
ps ja juz mowimy to wysokie qts deprymuje obudowe BR a niskei qts nieproponuje zapoznac sie z teoria
Yoshi_80 napisał:Chłopaki z południa chcą sie pochwalić a wy ich się nabijacie wstyd !
BTW korekcji bo widze ,że chyba nie wszyscy rozumieja do końca. Korekcja umożliwia zmniejszenie obudowy , w zasadzie to wszystko ! Nie wiem skąd przekonanie o cudownej odpowiedzi impulsowej i niebywałych wprost możliwościach takiego rozwiązania. Obudowa zamknietą ogólnie daje lepsza odpowiedź imlulsową niż BR ale mała obudowa zamknięta nie daje lepszej odpowiedzi niż duża. Optymalna pod kątem impulsu to obudowa o Qtc=0.5 ! Wsadzając 30cm głośnik do malutkiej obudowy siła rzeczy Qtc jest wysokie , na pewno powyzej 1 i o jakim impulsie my tu mówimy. Do tego filtr subsoniczny i korekcja , kolejne elementy pogarszajace impuls a tak przecież nam na tym zależy ! Wyobraźnia się kłania !
No i te żałosne max SPL na korekcji ... szkoda gadać.
Jak tak dalej pujdzie do dojdziemy do stwierdzenia ,ze bass reflex jest bezwzględnie zły ! To jest błędny kierunek. Konstruowanie to jest sztuka kompromisu a nie jakieś popadanie z jednej skrajności w drugą.
Jeżeli miałbym miejsce i robiłbym suba to szczerze wam powiem olałbym korekcje !
Pozdrawiam.
LUKASZ napisał:wszystko zalezy do glosika jego aplikacji
nie zgodze sie jednak ze glosik traci kontrole wmalej budzie closed