• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Czy forum umiera?

To widze marios ze ty jesteś świeży user i od wczoraj korzystasz z forum
W takim razie rozumiem- mozesz nie wiedzieć

To pomoge
1. Wchodzi w ogłoszenia
2. Zakładasz nowe ogłoszenie
3. w zakładce "prefiks" wybierasz [zlece]!

Dodam, ze nie jest to nowa funkcja

Jeśli pomogłem kliknij "dziekuje"

No doskonale o tym wiem, stąd uważam że to wystarczy aby złapać kontakt do potencjalnego wykonawcy. Jak będzie zainteresowany sam się odezwie a może nawet kilku i będzie zleceniodawca miał wybór. Taka forma zlecenia tafi do ludzi którzy często są na forum, udzielają się itd. Robienie jakiejkolwiek formy reklamy może spowodować że ktoś będzie miał całkowicie forum w d...i będzie zaglądał raz na miesiąc ewentualnie jak się pojawi potencjalne zlecenia. Czyż nie?

Już klikam dziękuje za instrukcję, proszę Pana :)
Swoją drogą mógłbyś założyć wątek "spot warszawski" to dostaniesz drugie dzięki :)

Sie zgadzam
Mozna zrobic cos na zasadzie przetargu :)

Przenioslem tu troche postów z innego tematu i mi umknęła ilosc "dzięki" za spota
Zaraz sprawdze zainteresowanie :)

Tak
Szczegolnie, ze przeciez Marios pisał, ze jak pojawia sie ogłoszenia komercyjne to on odpada

Mariosek się zamotał...

A ja nieskromnie się zapytam o czerwiec.
Działacie coś z tym czy urodzin nie będzie?

Może nie mnie się wypowiadać w tym temacie, ale obserwuje wątek i chciałbym wypowiedzieć moje skromne zdanie.

Nie róbcie z tego forum jednego wielkiego folwarku zleceń i biznesu. Już jest takie jedno forum gdzie liczy się tylko kolesiostwo i kasa. Dochodzi do tego że moderacja banuje osoby które psują im interesy.

Siłą forum Diyaudio jest właśnie brak nachalnego sprzedawania swoich produktów i polecania swoich usług. Pomagajcie i wskazujcie drogę i nie róbcie reklamy swojej osoby. Nie da się uniknąć komercjalizacji, ponieważ jeżeli ktoś mocno siedzi w diy to wiadomo że jakieś kontakty z branżą mieć musi, ale nie jest to powód żeby od razu na tym zarabiać.

Rozwiązanie nie jest proste i pewnie jakiej drogi sie nie wybierze zawsze bedzie źle. Być może warto w stopce wpisać info np. pomogę w wykonaniu obudowy lub projektuję zwrotnicę, może gdzieś w profilu umieścić takie informację. Mozna też jak ktoś już wcześniej wspominał umieszczać dodatkowe ikony.

Jest jeszcze jeden problem, co w przypadku gdy ktoś kogoś oszuka? Lub coś wykona źle? Kto będzie odpowiedzialny? Forum? Moderatorzy? Administrator? Mieszanie Policji, sadów i jeszcze urzędu skarbowego?

Jest jeszcze jeden problem, co w przypadku gdy ktoś kogoś oszuka? Lub coś wykona źle? Kto będzie odpowiedzialny? Forum? Moderatorzy? Administrator? Mieszanie Policji, sadów i jeszcze urzędu skarbowego?

Na wolnym rynku to sie nazywa ryzyko, z ktorym trzeba sie liczyc. Ktos, kto sie godzi na usluge takiej osoby, ponosi ryzyko. Moze tez zamowic drozej w firmie uslugowej, gdzie umowa jasno precyzuje co ma byc zrobione, jak i za ile.

Na wolnym rynku to sie nazywa ryzyko, z ktorym trzeba sie liczyc. Ktos, kto sie godzi na usluge takiej osoby, ponosi ryzyko. Moze tez zamowic drozej w firmie uslugowej, gdzie umowa jasno precyzuje co ma byc zrobione, jak i za ile.

Ryzyko istnieje i trzeba się z nim liczyć. Ale jak ktoś zostanie oszukany to myślisz że gdzie będzie toczyła się cała batalia? Oczywiście na forum gdzie do całej sprawy zostaną wciągnięci moderatorzy i użytkownicy. A to napewno nie wpłynie pozytywnie na wizerunek forum i na przyciągnięcie nowych forumowiczów.

Ale dlaczego od razu zakladac, ze ktos kogos oszuka? Jak ktos zrobi raz, piaty, dziesiaty, to opinie bedzie mial dobra. Ryzyko to jest rzecz, ktorej chyba wiekszosc ludzi boi sie podjac w kazdej dziedzinie zycia. Na wszystko musi byc gwarancja i pewnosc na 101% a w zyciu pewne sa tylko podatki i smierc.

Odrazu pisze, zeby nie było niedomówień
DOGADUJECIE SIE WE WŁASNYM ZAKRESIE
MODERACJA I ADM NIE BIERZE ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA WASZE INTERESY

Rozwiązanie nie jest proste i pewnie jakiej drogi sie nie wybierze zawsze bedzie źle. Być może warto w stopce wpisać info np. pomogę w wykonaniu obudowy lub projektuję zwrotnicę, może gdzieś w profilu umieścić takie informację. Mozna też jak ktoś już wcześniej wspominał umieszczać dodatkowe ikony.
Nie ma takiej opcji. :)

To moze lepiej w liscie uzytkownikow umiescic takie info/ jesli oczywiscie uzytkownik chce. Taki uzytkownik ktory np zajmuje sie cieciem laserem, lakierowaniem,etc. bedzie bardziej sklonny odpowiedziec na priva chetnej osobie co ma nabite np 500 postow niz komus kto sie dopiero co zarejestrowal na forum

Mariosek się zamotał...
Marian, ja tobie też zalazłem za skórę czy o co chodzi?

Nie róbcie z tego forum jednego wielkiego folwarku zleceń i biznesu. Już jest takie jedno forum gdzie liczy się tylko kolesiostwo i kasa. Dochodzi do tego że moderacja banuje osoby które psują im interesy.
Też tak uważam.
DOGADUJECIE SIE WE WŁASNYM ZAKRESIE
MODERACJA I ADM NIE BIERZE ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA WASZE INTERESY
Prawidłowo.

Nie na temat...
a jaj jaj z moje strony to na poważnie ze szczerego szacunku i grzeczności. Mam nadzieję że dwustronnie to tak ma działać..

UWAGI MODERATORA
Kolejny raz przeniosłem OT do Spam postu proszę tam zaczynać , toczyć i kończyć tego typu dyskusje .

Czy forum umiera?
Bo tutaj potrzebna "fioletowa krowa- ta od czekolady milka " coby sobie koledzy przypomnieli że hobby powinno łączyć a nie dzielić

Ostatnio na tym najgorszym forum od CA też był taki temat.

No i wyszło na to że umarł ,forum jakoś ciągnie jeszcze ;)

Powrót