• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Czy jest mozliwosc wyciagniecia wiecej bassu z moich satelit (KD) ?

Juz testowalem i sytlacja sie zmienia . Owiele lepiej graja oczywiscie nie zabija niskimi tonami ale sa i je slychac . Ja mysle ze to wzmak obcina je ale gdzie?

dokladnie tak
juz pisalem to dwa razy
ale moze byc tak, ze nie da sie go wylaczyc
u mnie tak jest
jest tylko mozliwosc zmiany miedzy 100, 150 a 200Hz i nic nie da sie z tym zrobic

A najczęściej takie problemy mają ci którzy kupują amplituner Kd i słuchają na tym w większości muzyki która jest zapisana w stereo .
Później się dziwią co jest nie tak z tym amplitunerem co on ma tak mało ,,bassu" i nie ma sceny lub inne tego typu problemy typu jak to do du.. gra.

Ograniczenie pasma od dołu dla satelitek może wiązać się także z ochroną ich głośniczków przed przeciążeniem. Lepiej więc nie podawać na nie całego pasma i zostawić tak jak jest.

large lub small

large lub small

W ampli masz ustawienia głośników large lub small, przy ustawieniu small więcej basu idzie na suba ,large na głośniki.Ale niestety cienki ampli i cienkie głośniki.Jeśli słuchasz muze
to przyzwyczajaj się do myśli o wymianie sprzętu.Ja mam Pioniera vsx 2014i (wcześniej Denona 1604)gra czysto ,głośno i myślałem że jest super ,wszystkim co u mnie byli też się podobało,
puki nie posłuchałem na końcówce mocy na mosfetach.Pionek został jako pre ,w kinie napędza central i tyły, a wydawałoby się że taki klocek ok.15kg i tyle kasy to już nic lepszego nie potrzeba ,
na obronę pionka powiem że gra w pokoju troszkę pow.30m2 i z tanimi głośnikami Prism 150(w tym mc.zostaną zastąpione).Końcówka grała z tymi samymi głośnikami i wy ciągła z nich dużo więcej,
aż przez chwile myślałem żeby nie kupować lepszych.

Powrót