• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Czy jest zapotrzebowanie ?...

• Autor wątku Autor wątku Q
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Do czasu ostatecznego wyjaśnienia działania układu wstrzymuję realizację wspólnego zamówienia (także i z racji braku wpłat). W najgorszym wypadku oddam Wam kasę, którą wpłaciliście ale na razie nie przesądzam i czekam na Wasze opinie, a przede wszystkim na wyjaśnienia elektroników dlaczego protector jest taki zły (skoro w praktyce działa) ?

[ Dodano: 2009-08-11, 10:51 ]
pythom napisał:
Witam mam problem, zlozylem protectora i dzialal bardzo dobrze, jednak gdy podłączyłem w nim w miejsce wentylatorka wskaznik wysterowania od wzmacniacza cos sie zakopcilo
A co konkretnie zakopciło ?
Wyjaśnij jeszcze, bo nie jestem do końca pewny: chciałeś podłączyć zasilanie układu wskaznika wysterowania do złącza wentylatora na płytce protectora ?
Jeśli tak, to jakie zasilanie powinien mieć ów układ ?

Wlasnie nie wiem co sie zakopcilo ale cos w torze zasilania ktory teraz ominalem i protector dziala z zasilania 12V, Chcialem zasilic wskaznik z wyjscia wentylatorka bo jest na napiecie 12v ale teraz juz to nie wazne. Tylko pojawil sie nastepny problem gdy wlacze wskaznik wysterowania do napiecia 12V i on bierze sygnał z wyjscia wzmacniacza, to w protectorze nie dziala prawidlowo detekcja DC (reaguje tylko na jeden biegun, kiedy zamienie biegunowosc to nie rozlącza przekaznikow) a kiedy wskaznik jest odłączony to detekcja działa poprawnie na dodatnie i ujemne DC, Probowalem tez zasilac wskaznik z oddzielnego zasilacza niz protector ale jest to samo.

pythom To mozliwe, że poszedł tranzystor Q8.

Na to wygląda, że wskaźnik wysterowania wprowadza błędy w działaniu protektora.. Sprawdź ten wskaźnik wysterowania. Może masz coś źle podłączone..

Wskaźnik dziala prawidlowo i jest podlaczony tak jak ma byc i protector tez jest dobrze podlaczony, sam juz nie wiem co to może byc. Pozdrawiam

cudny90 " Elektronik "od siedmiu boleści się znalazł. Dzięki temu postu już nie otrzymasz odemnie żadnej pomocy ! Ani na forum ani prywatnie !

pythom Odezwij się na GG to pomogę :)

Panowie spokojnie, bez gówniarstwa ;)

Praktyka pokazuje, że teoria mija się z prawdą, więc napewno protector jest dopracowany. Jak trzeba, to poczekamy na dalsze testy, ale bez nerwów ;)

Nie na temat...

Czysty offtop, bo jest tutaj widze niezła akcja.
Quester napisał:
"najczęstsza przyczyna niedziałania układu znajduje się pomiędzy krzesłem a lutownicą".
nie oceniając pythom 'a - 100% prawdy

MariuszElektro napisał:
Dzięki temu postu już nie otrzymasz odemnie żadnej pomocy ! Ani na forum ani prywatnie !
ehhehehheeheh

MariuszElektro idź na GaduGadu v.1000.500.100.900, zostań tam i już tylko na nim "pomagaj" boooo...
A najlepiej weź komputer z GaduGadu i idź do piaskownicy...

El_liero I następny, że myśli że błyska w tłumie. hahahahaha Jakbym miał głowe tak jak Ty to bym na niej siedział. hahahah

[note="Zbiorowe zamówienie Protector v.1.5"]
( nr. nick - pcb+elementy )

2. LuSzTi - 2+0
3. KAPRINT - 1+1 - wpłata zaksięgowana
4. kombo - 1+1 - wpłata zaksięgowana
5.bart2111 - 1+1 - wpłata zaksięgowana
6.dio - 2+1
7.errorexe1929 - 3+2 - wpłata zaksięgowana
8.Marcino90 - 1+1
9.kaman777 - 1+1
10.rathgar0f - 1+1
11.UKA - 3+0
12. zibi - 1+0
13. mellowman - 1+1 - wpłata zaksięgowana
14. Kuki - 2+0 - wpłata zaksięgowana
15. camer -2+0
16. c4meleon - 1+1
17. nxn68 2+2 - wpłata zaksięgowana
18. wspac 1+1 - wpłata zaksięgowana
19.pepo 2+1 - wpłata zaksięgowana
20.kurdzio 1+1 - wpłata zaksięgowana
21.damiani 1+1
22.otomsono 1+0 - wpłata zaksięgowana
23.rxr2 1+1
24. Gilbert - 1 + 1 - wpłata zaksięgowana
[/note]

witam dawno tu nie zagladalem ...
z miesiac temu pisalem ze jezeli pojdzie w takim tepie to rezygnuje.....
przepraszam za zamieszanie

[note="Zbiorowe zamówienie Protector v.1.5"]
( nr. nick - pcb+elementy )

2. LuSzTi - 2+0
3. KAPRINT - 1+1 - wpłata zaksięgowana
4. kombo - 1+1 - wpłata zaksięgowana
5.bart2111 - 1+1 - wpłata zaksięgowana
6.dio - 2+1
7.errorexe1929 - 3+2 - wpłata zaksięgowana
8.Marcino90 - 1+1
9.kaman777 - 1+1
10.rathgar0f - 1+1
11.UKA - 3+0
12. zibi - 1+0
13. mellowman - 1+1 - wpłata zaksięgowana
14. Kuki - 2+0 - wpłata zaksięgowana
15. camer -2+0
16. c4meleon - 1+1
17. nxn68 2+2 - wpłata zaksięgowana
18. wspac 1+1 - wpłata zaksięgowana
19.pepo 2+1 - wpłata zaksięgowana
20.kurdzio 1+1 - wpłata zaksięgowana
22.otomsono 1+0 - wpłata zaksięgowana
23.rxr2 1+1
24. Gilbert - 1 + 1 - wpłata zaksięgowana
[/note]

rowniez rezygnuje....

Ja wpłaciłem pieniązki dawno temu, ale teraz to juz sam niewiem co mam robić. Zamieszanie na całego jak widze...

Oto cytat jednego kolegi z forum elektroda.pl, który użył Protectora w swojej końcówce mocy:
Po montażu protectora, uruchomiłem go i także działał od razu bardzo dobrze.
Najwidoczniej teoria nie idzie w parze z praktyką (przynajmniej w tym przypadku).
Panowie co dalej?

Ja rezygnuję, dwa miesiące po wpłacie pieniędzy i cisza. Poprosiłem o zwrot wpłaty. Ciekawe jak długo bedę czekał.

>nxn68

ja rownież wpłaciłem od ręki pieniążki, a w trakcie czekania już plany mi się pozmieniały, więc także poprosiłem o zwrot...

Uwaga
Rozmawiałem dzisiaj z Questerem, jest zawalony obowiązkami i nie jest w stanie zająć się zamówieniem. W dodatku jeden z użytkowników poinformował o złym działaniu protectora więc nie ma 100% pewności poprawnego działania układu.

W związku z tym wszystkie wpłaty zostaną zwrócone w następnym tygodniu, zamówienie zostaje anulowane.

Powrót