dobra, to jakie zamówienie robimy Q ? Całe kity vs same płytki ?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Tak.kombo napisał:Powtarzam pytanie: da się jakoś rozwiązać soft start 2 transformatorów (dual mono)?
No tak nie pomyślałem, schemat mi wyjaśnił.pegelmesser napisał:Tak.kombo napisał:Powtarzam pytanie: da się jakoś rozwiązać soft start 2 transformatorów (dual mono)?
kombo napisał:No tak nie pomyślałem, schemat mi wyjaśnił.
El_liero napisał:bawolek trafo nie jest odłączane po uaktywnieniu się zabezpieczenia.
jak ci odłączy trafo to skad zasilanie dla CONAJMNIEJ ( i najbardziej oczywiste ) LEDów kontrolnych?
zresztą na schemacie widać, że żeś teraz dowalił byka jak...
Soft start w stanie "neutralnym" włącza szeregowo z transformatorem rezystor ograniczający prąd (udar przy włączeniu trafa + ogromne obciążenie ładowania kondensatorów o dużej pojemności). Napięcie za trafem jest prawie niezmienne i odpala się elektronika protectora. Po chwili WŁĄCZA się przekaźnik i zwiera równolegle rezystor w soft starcie i zasilacz jest ładowany "pełnym" prądem.bawolek napisał:chyba ze ten protector nigdy nie odlacza zasilania .....
a jezeli tak jest... to po prostu brak tego w dokumentacji ;p
następnym razem najpierw przeczytaj 2 razy a potem pisz ....Quester , moim zdaniem to źle, soft start powinien być zasilany z sieci bezpośrednio a nie protectora. , ale teraz to nie warto mącić chyba.
Jak był zasilany z sieci (wersja 1.0) to się podniósł rwetes, że tak nie powinno być...Quester , moim zdaniem to źle, soft start powinien być zasilany z sieci bezpośrednio a nie protectora. , ale teraz to nie warto mącić chyba.