• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Czy ktoś wykonuje zwrotnice w okolicach Bydgoszczy ?

8948a + d2905/970000

Ta wysokotonówka trochę droga, no i trzeba by było jeszcze zwrotnicę pomierzyć.
Ja w loudspeakershop mam zniżkę i mógłbym koledze kupić taniej, parka 9950-20 kosztuje tyle co jeden d2905/970000.
Do 9950-20 zwrotnica jest (chyba że ktoś się przyczepi o inną ściankę).

T9950 przy D2905/970000 to jak mała dziewczynka przy seksownym Vampie :)

Nie no spoko, tylko czy koledze yogurt86 się opłaca kupić tak drogie głośniki do tej obudowy :)

Nie no spoko, tylko czy koledze yogurt86 się opłaca kupić tak drogie głośniki do tej obudowy

Jeśli będą frezy i rozmieszczenie głośników jak w projekcie to opłaca się je nawet wstawić w obudowę z wióru :) To jest naprawdę fajne granie, choć parę groszy już na nie idzie :/

Aha, trzeba wziąć pod uwagę kosze Usherów, że jest problem w rozmieszczeniu dziur pod wkręty, jak również mało miejsca pod koszem.

Trzymam stronę mariana :D na tą chwilę nie opłaca mi się. Obudowy nie są pierwszej "świeżości" i przy D2905/970000 myślałbym o nowych bardziej klasycznych pudłach. To co 8948a + 9950-20 to najlepsza propozycja? aż tak duża słyszalna różnica będzie pomiędzy 8935A a 8948a?

---------- Post dodany o 09:55 ---------- Poprzedni post o 09:53 ----------

Hmm z miejscem prawdę mówiąc jest mocno ograniczone i taki USHER to max co może się tam zmieścić i o frezie mogę zapomnieć.

Powrót