• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Czy moze byc taki głosnik do suba ??

• Autor wątku Autor wątku ferh
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
mam zamiar w ferie zbudowac moją pierwszą konstrukcję. mianowicie subwoofer pasywny przekonała mnie TESLA ARN 226-07 ze względu na wygląd i cene. jednak moze cos lepszego mozna znalezc w cenie do 100 zł 20 lub 25 cm. Tylko bardzo bym prosił bez alfredów. i jeszcze jedno mam wzmacniacz stereofoniczny ok 2x30 wat. czy taki wzmachol pociągnał by takiego suba. jaka obudowa i jaki litraż pasował by do tej tesli.

Subwoofer w dziale konstrukcje by sparco, opis powinien ci troche zobrazowac projekt

czytałem opis tamtego subika. Bardzo mi się podoba tylko w moim chciałbym głośnik do pszodu. ciekaw jestem jak tamten sub nisko schodzi i jak by sie sprawował z BR. Zalezy mi na filmach i muzyce. No i niejestem pewien co do tego wzmaka . czy on "to" pociągnie ., HELP

Prawda o obudowie zamknietej jest taka ze jesli mamy suba na dobrym glosniku w zamknietej to juz zejscie przestaje miec dla nas znaczenie.

Ferh, sklej pierwszą konstrukcję a ona Ci wykaże niedostatki.Poprostu od czegoś trzeba zacząć aby móc zauważyć czego nam brakuje.Ja myślę że ta Tesla nieźle wyjdzie jako sub,nieźle to nie znaczy dobrze,słaby SPL i trzeba ją gonić mocą.Jak na początek to myślę że dobry wybór,tylko budki nie zchrzań.
PZDR

dzięki umberto myślę ze odwzoruje się na subie By sparco. jednak jeszcze ten wzmacniacz, czy wystarczy??

2x30W to będzie mało. Przydało by się tu chyba chociaż TDA

dzięki z porady!!!, więc musze miec kase jeszcze na wzmaka, ale i tak go zbuduje i spróbuje na moim "sprzęcie"

Powrót