• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Czy można z tego zrobić...

no nie wytrzymam... pewnie program sam tyle podal?;> normalka i niechce mi sie tego znowu tlumaczyc ;]Poprzedni mój post,teraz jest tak winisd obudowa około 66 l. strojona na 35Hz b-r 80 mm dł.około 12.5 cm jak to może zagrać?

ten głosnik? pewnie hooyowo ;p, jakbym niemial kasy to bym chociaz starał sie dolozyc do stx'a czy cos niz kupowac takie smieci na allegro

majkipe napisał:
no dobra jaki stx do bardzo budgetowej konstrukcji,na stronie tonsila jest link do dexona

Co to ma do rzeczy :P... ? STX sie rozwija, Tonsil coraz bardziej schodzi na psy i zapada sie.. jest wiele ciekawych przetwornikow STX'a mysle ze o wiele wiecej niz ciekawych Tonsili...

jest wiele ciekawych przetwornikow STX'a mysle ze o wiele wiecej niz ciekawych Tonsili...
Co przez to rozumiesz,może rozwiniesz swoją myśl,na przykład jaki oczywiście w granicach rozsądku,$ do $ może coś się da wyskubać?

Ale jakie konkretnie zastosowanie? Jak w temacie? To tez zalezy jak duza krowe mozesz w pokoju pomiescic i jaki masz wzmacniacz? No i ile tego $$ jest?

Prawdopodobnie dobrym wyborem bedzie GDN-27-450-4-SC za 114zł mozna by wrzucic cos wiekszego ale przy 100W i ograniczonym budrzecie nie wiem czy jest sens

A krowa jak z reklamy " dajemy autografy..." czyli sporo miejsca...

[ Dodano: 2008-10-07, 19:28 ]
n_omyzs napisał:
Prawdopodobnie dobrym wyborem bedzie GDN-27-450-4-SC za 114zł mozna by wrzucic cos wiekszego ale przy 100W i ograniczonym budrzecie nie wiem czy jest sens
Kusząca propozycja może coś jeszcze co mógłbym podatrzyć na forum.Pa za 15 min. jestem.

[ Dodano: 2008-10-07, 20:05 ]
No już jestem jeszcze jakieś propozycje?Właśnie wpadł mały projekcik dla ikeii,to myślę że kasa wzrośnie do jakichś 100$?

no to juz zupelnie inna bajka :D
jak nowe to szybko dopisuj sie do zamowienia z audiocomponents na 2x MDS08
jak moze byc uzywka i chcesz cos wiekszego to np mivoc XAW310. zobacz temat w offtopicu - tam moze czegos wiecej sie dowiesz

Pawel S.

majkipe napisał:
raczej filmy,sporadycznie muzyka

Do filmow to nie wiem czy mds08 jest dobrym wyborem... juz raczej SLS10, SLS12 w duzej pace.. powienien zejsc nisko, sam chcialem brac ale naczytalem sie tez negatywnych opinii.. SLS10 masz za 150zł w domu (tyle samo co za mds08) z AC a jakby co na allegro mysle ze za 150zł spokojnie zejdzie wiec zaryzykowalbym... powinien w miare wyrabiac w twoim metrazu

no niby lepszy bedzie do kina (wcale az takie zle nie sa) ale i trudniejsze do napedzenia z powodu 8ohm :/

Powrót