• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Czy opłaca się kupować odtwarzacz CD za 100zł

Reakcji
0
No wiec tak obecnie słucham muzyki z odtwarzacza DVD Panasonika i teraz się zastanawiam czy polepszy się jakość dzwięku jak bym kupił używany CD za 100zł a jeśli tak to która z firm robi dobrze grające CD

Ja z mojej strony moge odradzic cdeki Sony , bardzo czule na wszelkie wstrzasy sa. W tej cenie to wszystkie raczej beda podobne a wiec wystarczy wybrac marke majaca jako raka renome , zadne tam manty i inny tajwan. Pioneer yamaha technics denon kenwood mysle ze sie sprawdza.
Pozdrawiam!!!

niby watro i nie warto...
mozna kupic cos i poddac modyfikacom - na pewno warto
mozna kupic cos w wyjsciem i dolozyc z czasem zewnetrznego DAC'a - warto
mozna kupic cos co zagra lepiej od DVD ale trzeba wiedziec co -warto
mozna kupic cos co zagra zle, albo jeszcze gorzej od DVD - nie warto;))

ogolnie polowac na okazje i szukac czegos pod tuning - ale 100pln to troche malo, warto dolozyc;)

mozna kupic cos w wyjsciem i dolozyc z czasem zewnetrznego DAC'a - warto

Możesz lepiej sprostować co masz na myśli

toma085, nie powiem ci konkretnie na co, nie siedzie w tym temacie. ale niedlugo sam bede czegos szukal... - polecam poczytac rozne serwisy
dulin7, wszystko mozna zmodowac;) popularna jest poprawa zasilania, oddzielenie analogu od cyfry, zmiana opampow czy calego daca... albo ulampowienie;))
temat rzeeeeeeeeeka;

hehe jakupilem fonice za 20zl i napewno jest lepsza niz DVD :P
mimo ze czasami gubi sciezke jak pukne...

Za stówke to raczej nie będziesz miał nic szczególnego.
Nie lepiej dołożyć druga stówe i mieć już sprzęt naprawdę dobrej klasy (używany rzecz jasna)?
Bo np. za ok 200pln można już trafić naprawdę sprzęt godny uwagi.

Więc pytam poraz kolejny NA CO MAM POLOWAĆ jeśli będzie trzeba to się dołoży troszeczke.

Ja kupilem niedawno za 70 zl odtwarzac Grundiga FINE ARTS CD2 i jestem bardzo zadowolony jakosc w porownaniu z tanim dvd o wiele lepsza.

Nie prawda że w tej cenie nie ma różnicy między CDkami. Mam Denona 920 i Marantza CD-46 i różnica między nimi jest duża. Ja w tej cenie poleciłbym właśnie coś z Denona.

Ostatnio kupiłem na allegro harman kardon hd-7225 za 100 zł, laser ok, jeżeli nawet pójdzie do wymiany to nowy można dostać za 50 zł. Różnica w dźwięku do mojego dvd jest wyraźnie zauważalna - teraz słyszę znacznie więcej szczegółów na znanych mi płytach. Myślę, że za 100 do 200 zł można spokojnie wyrwać fajny sprzęt, wystarczy trochę poczytać na necie, no i oczywiściwe sprawdzić cenę lasera.

a ja czekam na paczke z PHILIPSem CD604 za 33pln;)) czytajac sporo opinii calkiem dobry CD podatny na tuning. i moze bedzie sluzyl jako transport.
ogolnie neidawno poszedl fajny Sony CDP-950 za 222pln ;((

ja mam sony CDP-591 jestem bardzo zadowolny. Bardzo wrażliwy na wstrząsy ale chyba nikt normalny nie puka w cd-ka :> czy stawia w bliskim sąsiedztwie z kolumnami albo subem :twisted:

Ja ze swojego doświadczenia, powiem że warto poszukać opini o konkretnym modelu (przetworniki przecież się powtarzają, jaki i napędy/lasery), :) i ważna sprawa przed dokonaniem zakupu sprawdź czy i za ile jest dostępny laser (warto to wiedzieć) !!!

Powrót