• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Czy pod wzmaka stereo jakos podłacze 2.1 ?

• Autor wątku Autor wątku pvl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

pvl

Reakcji
0
Witam. Posiadam wzmacniacz unitra ws-432 i pod tego jakies badziewne kolumienki. Chce sobie zrobic zestaw 2.1 na http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68672856 + sub na stx 22-120-8-sc ale pasywny. Więc czy jest mozliwosc jakos podpięcia tego suba pod moją unitre ? Nie mam hajsu na dodatkowy wzmacniac do suba a chcialbym zebby to jakos gralo. Ogólnie czy jest mozliwosc pod UNITRE podłaczenie tych elataxów i suba ?

Lub moze dac sobie spokój z tym 2.1 i kupic normalne stereo jakies do 200 zl bo koszt tego 2.1 byłby podobny ?

Aha chcialem dodac ze nie znam sie nic na elektronice :/ ewentualnie cos przylutowac :)

Ciekawe jaka impedancje maja te Eltaxy?
Na kolumnach jest napisane 4-8om a to bzdura! Albo sa 4 albo 8 omowe no czasem pisza 6om.

Ten wzmak moze pracowac tylko z kolumnami 8omowymi wiec juz subwofera nie podlaczysz. Chyba ze zastosujesz dwa sybwofery z odpowiednia zwrotnica na nie i na te satelitki.

Jak wiecie Unitra ma 2 wyjscia rozdzielone jeszcze na 2. Jak bym pod 2 wyjscia dal eltaxy a pod pozostałe 2 w jakis sposób suba ? Jesszcze sie spytam jaka w koncu maja impedencje te eltaxy i napisze. Jesli 8 ohm to bardzo dobrze. Jeszcze 6 by moglo byc ale 4 to juz pewnie bedzie ciezko.

A jak nic z tego to w takim razie zostaje stereo. Co mozecie polecic niedrogiego.

No no no.... stop. Do suba musisz mieć osobny wzmacniacz, pasywne to prehistoria. po prostu podłacz pelnopasmowe głośniki a o subie na razie zapomnij. Wszystko kosztuje, chyba nie chcesz tracić pieniędzy na jakieś dziadowskie wynalazki. Te Eltaxy są trochę male... gdybys rozejrzał się za czyms większym nie musiałbyś kupowac suba.

w przystepnej cenie tzn?? dla mnie to np 1000zl a dla ciebie to moze 9000zl podaj kwote ktora max mozesz wydac na kolumny

300 zl :/ budżet mam ograniczony.Wiem wiem pewnie teraz ze śmiechu zasmarkales sobie monitor ale co zrobic , nie pracuje jeszcze. Co myslisz o kolumnach CAT ?

wisnia, chyba trochę za wysoko mierzysz. Tannoy? Przecież to do tanich nie należy, a okazji wcale nie znalazłeś - to jest cena za sztukę. Co do drugiego zestawu, Jamo - ja bym tyle nie dał, choć na pewno jest wart swej ceny. Lepsze to niż CAT i inne wynalazki rodem z hipermarketów. A za 300 zł to może coś z polskiej firmy AudioMega? Ostatecznie nawet gotowe kolumny STX-a nie będą złe.

wlasnie tez myslalem o stx'ach. Wisnia cena tannoy'a 280 zl to za 1 sztuke, więc odpada.

Później podam kilka modeli to ocenicie czy warto bo teraz strona stx'a nie działa.

ja proponuje się rozejrzeć czy ktoś z wielkiej rodziny DIY nie sprzedaje czegoś...
wg mnie to chyba najlepsze rozwiązanie - wiesz co kupujesz a ceny są przystępne ....
poszukaj na www.audiomania.info i www.elektroda.net ...
nie wiem czy np EZO nie sprzedaje czegoś przypadkiem...

masz na mysli kolumny robione samodzielnie ?
tak....

I gwarantuje Ci że za tą cene za którą chcesz kupić kolumny stxa kupisz konstrukcje pare klas wyższą z dedykowaną zwrotką itp...

[ Dodano: 2005-10-31, 11:33 ]
no i oczywiście normalnym wykończeniem , nie takim jak u stxa :/
w praktycznie 100% przypadków będziesz miał fornir...

z STX'a opłaca sie brać tylko zestaw na 11-200 i 18-120-6SW reszta jest robiona w myśl zasady "im taniej tym lepiej" - i niema się czego dziwić taki towar jaki klient :P

PS tak samo polecam kupno czegoś z diy - napewno nie dostaniesz w tej cenie lepszych firmówek.

jak bys byl zainteresowany ja mam kolumny sharp 7700 do sprzedania :) jak co to wal na gg- 9250216 luba na priv podesle ci foty i pogadamy :)

SCIERA,
jak bys byl zainteresowany ja mam kolumny sharp 7700 do sprzedania :) jak co to wal na gg- 9250216 luba na priv podesle ci foty i pogadamy :)

kurcze Sciera to nick dobry jak cholera..
tak chciałem taki mieć! ale mnie uprzedziłeś.. damn! :(
oł gaaaad... gdzie takich produkują? ?? ?? :)))

Powrót