• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Czy skrzynia 44L BR będzie odpowiednia do RE-12S4?

Reakcji
0
Witajcie, zdecydowałem się na zrobienie subwoofera. Nie mam za dużych zdolności co do wyliczania obudowy więc chciałbym was prosić o pomoc.
Jestem raczej zwolennikiem niskiego zejścia ale zależy mi również na jakości. Długo zastanawiałem się czy wybrać Lanzar Max 12 czy tego RE. Padło jednak na RE i chciałbym mu wykonać dobrą skrzynkę.

Wzmacniacz to CARPOWER HPB-602, radio to jakaś stara Alpina na mp3.

Mam skrzynkę ze starego głośnika z płyty 22mm. Chciałbym ją wykorzystać zmieniając tylko jej długość (najłatwiej do przerobienia).

Wyliczyłem że powinna mieć wymiary wys 34,5 x gł góra 22,5 + gł dól 30,5 /2 (czyli 26,5) x długość 48cm = 43,8L

Czy uważacie że są to dobre wymiary dla tego głośnika?

Druga sprawa co z br, obecnie są 2 okrągłe br o śr 8cm i długości ok 40cm na bocznej ściance. Czy należało by je przenieść na przednią? Jeśli tak to czy oby dwa i jaką długość zastosować?

Bardzo proszę państwa o pomoc.

Powrót