• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Czy STX 22-140-8scx spisze się dobrze u mnie w domu?

będzie grać w pokoju który a jakieś 20m2, póki co grało by to razem z wierzą Techniks

no ten głośnik kosztuje 76 zł i zbytnio więcej wydać nie mogę, a co mógł byś zaproponować?

Jak nie masz więcej kasy to ten głośnik będzie dobrym wyborem, w tej cenie raczej ciężko o coś lepszego...

mam ten filtr dosc dlugo i wydaje sie okej, lecz cena jest dosc spora bo az 50zl + przesylka
poszukaj w sieci innych, bo jest ich troche ;]

A Ja powiem tak: kupiłem ten głośnik (GDN-22-140),Bocian kupił GDN-22-300... Po porównaniu tych dwóch głośników wizualnie wkurzyłem się że nie wziąłem GDN-22-300 (nie ma porównania). Mam nadzieję że GDN-22-140 gra lepiej,jak nie to wkurzę się jeszcze bardziej gdyż ten głośnik kosztował więcej.

UWAGI MODERATORA
n0rb92, jesli zakladasz temat pomysl 2 minuty nad sensownie brzmiaca nazwa wskazujaca co w temacie znajdziemy.

marian napisał:
Po porównaniu tych dwóch głośników wizualnie wkurzyłem się że nie wziąłem GDN-22-300 (nie ma porównania). Mam nadzieję że GDN-22-140 gra lepiej,jak nie to wkurzę się jeszcze bardziej gdyż ten głośnik kosztował więcej.
mam 22 SW na stanie i faktycznie wykonanie ma znakomite ;) (poza tymi tandetnymi przylaczami i brzydko wygladajacym klejem dookola cewi)

Pawel S. napisał:
mam 22 SW na stanie i faktycznie wykonanie ma znakomite ;) (poza tymi tandetnymi przylaczami i brzydko wygladajacym klejem dookola cewi)
I poza tymi kropkami super glue ... :mrgreen: 22 SW jest taki troche mulasty.

Bierz 22-140-8SCX będziesz zadowolony tak jak ludzie, którzy mają ten głośnik w zestawach 3-way na STX.

n0rb92, Chcesz to poczekaj jak dobrze posłucham tego 22 300 to ci opowiem co nieco ale z tego co słyszałem jak byłem z nim u Pawła.S na mostku Tda grał ciekawie lecz nie mogłem sie dokładnie wsłuchać...

Karol1991 napisał:
jak byłem z nim u Pawła.S na mostku Tda grał ciekawie lecz nie mogłem sie dokładnie wsłuchać...
ja dzisiaj posluchalem go godzinke na janku...
nie jest zly - ale SCXa bedzie latwiej napedzic chociazby mosktiem TDA ;)
a SW zacheca wykonaniem oraz duza cewka :D

Powrót