• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

czy ten glosnik sie nada

Aż tyle waży? ;)
A tak serio, za niecałe 200zł ma Bull Audio z domu Rainbow o ile pamiętam. I pewnie jeszcze by się co znalazło.

mariusz1911 napisał:
mam nadzieje ze jeszcze zadnego z w/w nie kupiles?

Mam chęć to podkreślić setki razy.

Pawel S. napisał:
ten raveland jest wart swojej ceny, a nawet i wiecej - wierz mi

Ja i tak nie uwierzę.Może się zestarzałem,może zkapcaniałem...dla mnie to tylko tłoki do przepychania powietrza,a tego nie lubię,reumatyzm mi doskwiera...wolę coś lżejszego,dynamiczniejszego bo w aucie zejście i tak jest mało istotne.Ogólnie wolę postawić na solidny przód kosztem rezygnacji z suba.Po kiego mi 50L w kufrze które w pomiarach okazuje sie efektywne w okolicach 80Hz,robi "bułe" z dźwięku i doprowadza do bólu głowy.

Ale jeśli komuś o efekt tylko chodzi,to może jakaś yakuza,magma.Będzie dobrze dmuchać,ale tylko dmuchać.

umberto napisał:
dla mnie to tylko tłoki do przepychania powietrza
no bo dokladnie taki jest :mrgreen:
umberto, przeciez kulturalne glosniki sporo wiecej kosztuja. a nawet niektorzy twierdza ze
W7 to sub ktory posiada najlepsza kontrole nad basem
tak przynajmniej twierdzi jeden koles ze sklapu CA w koszalinie (chyba ma kolo zadatki na "audiofila")

Myślę że z tak mocnych ma najlepszą, choć wielu twierdzi że ma najlepszą w ogóle, sprawdzę to :)

do jakiego glosnika?? tego blow'a?? odpusc sobie ten glosnik bo zmarnujesz 130zl...
a do ravelanda bedzie odrobine za slaby

no chyba ze z bracholem sie na wzmaki zamienie on ma solinga sl 210 i w mostku ravelanda pociagnie

[ Dodano: 2007-09-05, 19:12 ]
mysle ze ten raveland bedzie w miare gral pod tym wzmakiem

Na innym forum chwala ten przetwornik Intertechnik MDS08, podobno jest on dla ludzi ktorzy wola jakosc dzwieku a nie wlasnie tloczenie powietrza. No i 150W RMS wystarczy na niego.

Ps. Sorrki nie ten przedzial cenowy :)

cougar, ale niestety trzeba przejsc przez kilka kiepskich lub wrecz tandetnych glosnikow zanim wiekszosc osob zrozumie ze warto dolozyc troche do jakosci...

Pawel S. napisał:
no bo dokladnie taki jest :mrgreen:
umberto, przeciez kulturalne glosniki sporo wiecej kosztuja. a nawet niektorzy twierdza ze
nie pamiętam jak długo wisiał na allegro mds08 za 150zł :P

Kajman, daruj sobie takie offtopowe uwagi które chyba jako swój jedyny cel mają sprowokować czyjąś riposte.
Oponowałeś już w 1 temacie i wystarczy.

Powrót