• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Czy ten subwoofer jest warty tych pieniędzy?

co to jest za subwoofer ?
bo jakos z opisu nic nic wynika ... to taka mala ironia :P
kupuj tylko "markowe" suby
jak juz nie chesz zrobic niczego gotowego

To wyglada jak sub alfreda... Jesli to alfred to nie warto... Uzbieraj jeszcze troche kasy i sam cos zbuduj - byle nie na alfredzie ;)

[ Dodano: 2004-11-11, 01:15 ]
Tak to alfred - nawet adres sie zgadza...

Wymienisz glosnik i co dalej? Bedziesz dopasowywal jakis inny glosnik do obudowy??? To chyba nie w te strone...

Cienki jak dupa weza... (100W RMS i 300W muz. NC)
No i te trafo...

Pewnie musialbys dolozyc do niego tyle co kosztuje (trafo i caly zasilacz) zeby byly z niego ludzie... Lepiej zagadaj z igod'em (js) - kiedys sprzedawal gotowe moduly na TDA i STK...

Ciekawe jaki Sub by wyszedł z tym "panelem" jak gość wystawiający aukcję w opisie sam nagryzdał: pasmo przenoszenia 50-150Hz. ...ja wim że gość walnoł babola i tu chodzi o f odcięcia, ale czy "ONI" wiedzą :P

Co do suba to pewnie dla dresiarzy jest wart wszelkich pieniędzi-dla nas trochę mniej.

A co do wzmacniacza,a tak właściwie panela-to w podobnej cenie sprzedawali moduły MIVOCa.

Ja powiem ci tak ten suba alpharda za te 260zł jest wart tych pieniędzy spotkalem sie z nim juz nie raz i jeżeli chodzi o kino to trzęsie ścianami a w muzie też niczego sobie oczywiście przy optymalnych ustawieniach. Nie jeden suba za 600zl mógłby mu pozazdrościc ... ta konstrukcja alpharda Wg. mnie jest udana i jeżeli masz możliwość odsłuchu to Musisz go uslyszeć ;)

A ja slyszalem i sie zalamalem... A wzmak ktory w nim siedzi troszke kijowaty... A konkretnie jego zasilacz...

Ale mogli by dac troszku mocniejsze trafo no i pojemosci do zasilacza dolozyc... coby napiecie mocno nie siadalo... Wole sam sobie zlozyc - moze i drozej wyjdzie, ale wiem ze bedzie dobrze zrobione (elektronika)...

Powrót