• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Czy to bedzie dobrze gralo?

Reakcji
0
witam
pytanie jak w temacie: Czy taki zestaw zagra dobrze?:

GDN-30-400-8-SE + SELENIUM DH200E-E ??

Chodzi mi o to czy nie bede mial duzej dziury w pasmie...
Czy 60 litrow na cala bude starczy?;)
I czy do tych przetwornikow bedzie pasowac taka zwrotnica?:
http://www.stx.pl/index.php?vMenu=3&vMenuItem=0&vSubPage=272&vItemDB=itemdb

Tak nawiasem to ma byc tani zestaw nie dla audiofili :)

[ Dodano: 2009-05-07, 21:46 ]
prosze o szybka odpowiedz:(

[ Dodano: 2009-05-07, 21:46 ]
prosze o szybka odpowiedz:(

[ Dodano: 2009-05-07, 21:53 ]
przepraszan nie dopisalem ze ten GDN to ze stajni STX'ow

konrad_ziele, ta zwrotnica nie pasuje.

konrad_ziele napisał:
Chodzi mi o to czy nie bede mial duzej dziury w pasmie...

To zależy od zwrotnicy jak ją zaprojektujesz to na osi, i pod kątem 30' będzie bez dziury - dalej, to już trzeba najlepiej zmierzyć.

60 litrów z zewnatrz rozumiem? Tak - będzie to ok 42-45l w środku więc odpowiednio dla STXa.

fajnie gdybys mi to wytlumaczy co to oznacza na osi i pod tym katem 30'... i jeszcze jaki bylby ten schemat(wraz z elementami) zwrotnicy... zeby to gralo dobrze... tylko tego mi brakuje do zlozenia tej kolumny wiec prosze o szybka odpowiedz...

[ Dodano: 2009-05-07, 22:37 ]
i czy ten driver bedzie sie nadawal??

na osi czyli tak jakbyś stał przodem do kolumny, pod kątem to tak jakbyś stal pod kątem 30' od kolumny, to jest właśnie sprawdzian dla estradowych kolumn. Schemat - no coź, wątpei żeby był - może SoundWave by miał. Jest schemat ale do SELENIUM DH200E-E i Alphard Magnum MW15. To zrób paczki, a zwrotnicami zajmiesz się potem.

Osobiście wolał bym dołożyć do d800ti STX-a niż kupować najtańszy głośnik danej firmy tylko dlatego że nazywa się Selenium...wystarczy spojrzeć na charakterystykę. Jak byś kupił d800ti to już byś miał od razu zwrote,ale jak wolisz.

a moze slabszy brat d800 czyli d500ti?? i co mi z tego ze zloze paczke ja i tak nie bd na niej gral ...a poreszta az tak wyszukanej zwrotnicy to ja nie potrzebuje....

[ Dodano: 2009-05-09, 08:49 ]
pomoze mi ktos czy nie?? :(

[ Dodano: 2009-05-10, 09:14 ]
czy moze lepiej nadawlby sie TONSIL GDWT 12-19/150?? prosez o szybka odpowiedz....

Powrót