• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Czy to dobra konfiguracja głośników ?? pomoc.

• Autor wątku Autor wątku ZAP
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

ZAP

Reakcji
1
2x STX 17-80-8-SW + wysokotonowy tonsil 11/100 na jedna kolumne

Chce zbudowac zestaw stereo oparty na tych własnie głośnikach czy posiada ktos schemat zwrotnicy do tych głośników ? Jak one razem beda grały.

Posiadam subwoofer na głosniku STX 27-150. Czy bedzie on pasował do powyzszego zestawu.

Pozdrawiam.

Jak masz suba to po co Ci aż dwie 17stki ?
Daj 18 od stxa i będzie dużo lepiej wg mnie.
Na góre sc10n.

chciałem zrobic na 18. ale mam mozliwosć kupienia taniej tych 17 (uzywanych). I myśle (chciaz pewien nie jestem bo sie nie znam ) ze lepiej wziasc 2x17 niz 1x18 głownie ze wzgledu na to ze taniej wyjdzie ( obecnie, w tym przypadku)

wiecej nie znaczy lepiej... jak masz 11/100 to mozesz je spokojnie dac do tej 18... dobrze by bylo jednak sprawdzic ich parametry bo tonsilek potrafi byc niedokladny i niesumienny jak juz sie wiele odob o tym przekonalo ale w gruncie rzeczy to przyzwoite wysokotonowki...

Powrót