• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Czy to dobra konfiguracja..?

Reakcji
0
Witam. Zamierzam kupić obudowy(proszę o poradę czy ich litraż jest w porządku ok.12l ) :

http://allegro.pl/sinuslive-lg-69-obudowa-glosnika-6x9-sklep-mlaw-i1235001226.html

i umieścić w nich głośniki Helix DB 69.1, wszystko to pod samym radiem, z przodu mam zestaw Helix DB 62.1 i wygłuszone drzwi, jak na razie nie stać mnie na skrzynkę więc wpadłem na taki pomysł, moje auto to Opel Astra F kombi, dlatego właśnie zastanawiam się nad tymi obudowami gdyż inaczej ciężko będzie zamontować elipsy a jakiś lepszy zestaw w klapę moim zdaniem nie ma co pchać . Pozdrawiam

100zł wyrzucić, tzn wydać na skrzynki pod jajka? Moim zdaniem bez sensu, one dają mniej basu niż 16cm z przodu. Jak chcesz dobrze wydać 100zł to na wzmacniaczu Helixy dopiero pokażą co potrafią, teraz końcówka radia je marnuje.

Do tych obudów to tylko link, mogę je mieć za 50 zł, czyli lepiej np zrobić skrzynki i wsadzić do nich takie same Helixy jak z przodu ?? Wzmacniacz raczej opada w tym momencie ponieważ na razie chce żeby coś grało i z przodu i z tyłu (ew jaka pojemność obudowy do helixów 62.1 ) Pozdrawiam

Z przodu i z tyłu jednocześnie to ma pedał w dzień urodzin... ;)

Pojemności skrzynki nikt ci nie poda bo nie ma parametrów TS do głośników. W fabryczne miejsca coś wstaw zamiast jakieś badziewiaste skrzynki ustawiać. Pisałeś że chcesz to zamiast skrzynki (w domyśle subwoofera) więc chyba chodzi ci o mocniejszy bas. Na samym radiu cudów nie będzie.

Powrót