• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

czy to końcówka mocy?? :P

Reakcji
0
Witam, mam wzmachol onkyo a-06 taki fajny miły malutki wzmacniacz :P .
Problem tkwi w tym ze dwa kanały burczą trzeszczą ,wiec rozbieram wzmacholka i widzę :O końcówkę mocy (układ) STK463 taka wielka!!! jedna ! :O cena za ta końcówkę mocy wynosi 44 zł z tego co czytałem z neta :O i chciałem się upewnić że to końcówka mocy a nie jakiś tranzystor sterujący,ale tam właśnie zadnych tranzystorów sterujących raczej nie ma wszystko musi być w tym wielkim układzie ,czy to na 99% będzie uszkodzona końcówka ??? bo jakis debil zlutował dwa bezpieczniki one chyba są do zabezbieczenia kanałów głośnikowych ,więc na 99% ?? bo nie chce na daremno wydawać pół bani na końcówkę :P

[ Dodano: 2005-01-11, 22:49 ]
wiem głupi post :D ale nie miałem tego inaczej ująć sorki :(

stk to jest końcówka mocy ale czy ona jest przyczyną buczenia to Ci nie powiem

Tylko uważaj na podróby, bo ta cena to zdaje mi się, że może być za podróbkę.

burczaca koncowka?? to ostatnie co bym podejzewal

szybciej wyparowane lektrolity, jakies zwarcie/rozwarcie, zimny lut, wiszaca masa i inne glupawe duperele konstrukcyjne

aaa i czy masz pewnosc ze wszystko inne w twoim soundsystemie nie powoduje szumow: zrodla dzwieku, przewody, polaczenie z kolumnami itp.......

IMO jest wiele opcji a ostatnia to wymiana koncowki, wogole ile lat ma ten wzmak?? i czy ktos nieobeznany w nim majstrował??

Powrót