• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Czy to sie nada na glosnik do pieca basowego ??

Reakcji
0
Link do aukcji http://www.allegro.pl/show_item.php?item=58416821

Niby DjSpejker nie wciska kitu. Nie wiem jednak kto to produkuje.
Moje pytanie - czy ten glosniczek nada sie do pieca basowego ?? Czy mozna by go montowac zamiast 30-200-8 stxa ????
A moze lepszym wyborem bylby GDN-30-100-8-SC albo GDN-32-150-8-SC ??
Piec by byl zasilany mostkiem tadeusza 7294 Licze na pomoc
Pozdrawiam

na elektrodzie jest goracy topic o tym glosniku, jeden z uzytkownikow niedlugo testy przeprowadzi to sie dowiesz czego on jest wart

Czy ja wiem? Kitu nie wciska, ale za to wszystko ubarwia w słowa. To jest tani shit z efektywnością 92 dB, tymczasem oryginał ma 97 dB. Ale za tę cenę można chyba zaryzykować.

Na innej aukcji tego głośnika podał 94 dB... to są chyba wartości wyssane z palca, bo nie sądzę żeby on był w stanie to zmierzyć.

Jest temat na elektrodzie ,mozna poczytac. Jednak nie zdecydowalem sie na ten glosniczek, wybralem przetwornik firmy Vermona :) Dzieki za zainteresowanie :)

Powrót