• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

czy to sie oplaca?

Reakcji
0
mam możliwość kupienia nowych kolumn na gdn 14 i pj.
koleś chce za nie 500 zł. czy tojest rozsądna cena?
kolumny są bardzo ładnie wykonane fornir ładnie położony i wogule bardzo mi sie podobają.
zwrotnica to ta ze schematu co jest tutaj na forum, sam prawdzalem. :wink:
doradzcie czy ołaca sie za tę cene?

Nie opłaca się wg mnie... Ostatnio ktoś miał za 350zł do sprzedania kolumny na tych głośnikach i też ładnie wykończone

~350zł to prawie po kosztach.
Jeśli czujesz się na siłach i ładnie je wykończysz to buduj od podstaw, jeśli nie kup te za 500zł.

ps czas i robocizna też kosztuje :wink:

irek26,09, jezeli nie masz materialow to koszt wykonania tych kolumn to wlasnie 300-350zl
jak jeszcze nie masz miejsca do pracy i narzedzi to smialo mozesz brac nawet za te 500zl ;)
oczywiscie obejrzyj je dokladnie przed zakupem - jezeli nie maja wad z wygladu to mozesz tyle placic. jak maja wady to sie troche targuj

za ta cene nic nowego lepszego nie kupisz ;)

Za 500zl to teraz nowki firmowe w lakierze fortepianowym kupujesz :)

irek napisał:
Za 500zl to teraz nowki firmowe w lakierze fortepianowym kupujesz
z logo VK :mrgreen:

swoja droga to dziwne. kazdy wie ile trzeba pracy wlozyc w budowe nawet malych monitorkow...
ale jak chce sprzedac jakies zeby zarobic tylko 100zl to juz kazdy narzeka ze drogo :???:
a przeciez brzydkie nie sa ;)

slipknot1989 napisał:
a co pod spodem? jakis podklad, szpachla?
i to i to bo mial bys polysk. ale ze nie wyszlo to jest matowa farba do zderzakow ze struktura.
niedlugo bede robil probe bez podkladu i szpachli

Pawel S. napisał:
i to i to bo mial bys polysk. ale ze nie wyszlo to jest matowa farba do zderzakow ze struktura.
niedlugo bede robil probe bez podkladu i szpachli
to mam nadzieje ze sie pochwalisz efektami :) bardzo jestem ciekawy efektu..moze sie skusze na wykonczenie tak moich stx-ów

Powrót