• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Czy wykonując klony do trochę innej obudowy muszę wykonywać pomiary?

Reakcji
0
Witam i mam następujące pytanie Czy wykonując klony do trochę innej obudowy (różnica +-2l)muszę wykonywać pomiary? tzn Chcę wykonać projekt na Seasach ER18 + 27TDCF i mam już obudowę podobną do tej z tego projektu
http://diyaudio.pl/showthread.php/15702-Kolumny-2-drożne-2-way-Seas-by-czarekp9
Czy to że np jest trochę inny litraż i długość oraz szerokosć otworu BR powoduje że aplikując te głośniki muszę dokonywać pomiarów (bo w tym aspekcie jestem zielony) Czy raczej dostosowywac to na Słuch (długgosć BR) Z góry dzięki za POrady

zmiana pojemnosci i strojenia tunelu wplywa tylko na bas
a zwrotnica "dziala" znacznie wyzej
tak wiec spokojnie rob i sie nie przejmuj ;)

Dzięki za poradę a masz jakieś porównanie do gotowych budżetówek tj Roth Oli 40, Pylone Pearl Saphire czy projekt STX- f300 do rocka
POZDRAWIAM Czyli budowa czy kupno?

a masz jakieś porównanie do gotowych budżetówek tj Roth Oli 40, Pylone Pearl Saphire czy projekt STX- f300 do rocka
POZDRAWIAM Czyli budowa czy kupno?

jezeli chodzi o FX-300 to jeszcze jakos mozna je porownac...
ale cala reszta jest tutaj nie na meijscu!
poprostu nie ta klasa!

Powrót