• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Czym czyscic pedzel po butaprenie??

takero teraz to już sam nie wiem ale wcześniej tak czytałem wiec tak zrobiłem.
Skoro artykuł na stronie głównej wprowadza w błąd to może niech ktoś go zmieni :?:

maxxx222 napisał:
Skoro artykuł na stronie głównej wprowadza w błąd to może niech ktoś go zmieni
tam jest kilka niezlych bledow
a zmieni sie jak ktos napisze nowy...
pora brac sie za tego tutoriala :roll:

Pawel S. napisał:
pora brac sie za tego tutoriala :roll:
ty już chyba coś piszesz od jakiegoś czasu
może ja spróbuję tylko kupię klej kontaktowy w sprayu
Takero polecał
jak coś wyjdzie to napiszę
tylko najpierw frezy

lklukasz napisał:
ty już chyba coś piszesz od jakiegoś czasu
napisalem tylko wstep i ogolny zarys
zrobilem fotorelacje do 3 tutoriali
przy okazji frezowania kolumn dla kolegi (patrz budowanie na ekranie) nakrecilem maly video-tutorial o frezowaniu otworow okraglych...
ale pisac mi sie odechcialo jak przyszlo do ukladania ok 400 zdjec w wordzie... :???:
a z video musze powalczyc z montazem

To zrób prezentację w Power Poincie wrzuć w download i będzie gites. Myślę że to łatwiejsze niz układanie 400 fotek w Wordzie.

O, super pomysł z wideo, juz dano tak należało robioć ;) Link do youtuba i tyle :mrgreen:

włosy zostawiał będzie na 90%, szczególnie jeśli to taki za 2zł jakich niektórzy do kładzenia kleju używają :D

Ja też lakierowałem pędzlem, choć kupiłem raczej taki nieco lepszy niż za 2 zł. Włosów nie zostawiał wcale, lakierowanie przebiegło bez problemów i jestem zadowolony.Lakier- HartzLack półmat. Pierwszą warstwę mocniej przeszlifowałem, drugą tylko lekko papierem wodnym a po kompletnym wyschnięciu kolumn poszła 3 warstwa z mocniej rozcieńczonego lakieru, której wcale nie szlifowałem. Zależało mi na tym, by nie zalać porów lakierem i zachować strukturę naturalnego drewna.
Miałem welurowy wałek też, ale moim zdaniem lepiej wychodziło pędzlem.

marjano82 napisał:
To zrób prezentację w Power Poincie wrzuć w download i będzie gites. Myślę że to łatwiejsze niz układanie 400 fotek w Wordzie.

ani jedno ani drugie... word i PP zmieniaja w locie format fotek na bmp, a to przy tylu fotkach bedzie zajmowalo mase mb.... wrzuc to do worda i przerob na pdf... wtedy bedzie spokojnie do sciagniecia...

Re: Czym czyscic pedzel po butaprenie??

maxxx222 napisał:
Czy jest jakiś środek kory podoła wyczyścić pędzel do stanu sprzed użycia butaprenu??

Rozpuszczalnikiem do butaprenu jest TOLUEN. Wystarczy wlać do słoiczka 0,5cm wstawić pędzel i same opary nie pozwolą zaschnąć klejowi :mrgreen: Można go też użyć do rozcieńczenia starego kleju, ODROBINA.

:!: Tylko wszystkie takie prace przeprowadzać w dobrze wentylowanych pomieszczeniach. :!: Wiadomo z jakiego powodu. :wink:

Re: Czym czyscic pedzel po butaprenie??

trzmiel napisał:
:!: Tylko wszystkie takie prace przeprowadzać w dobrze wentylowanych pomieszczeniach. :!: Wiadomo z jakiego powodu. :wink:

aj tam :) troche przyjemnosci nie zaszkodzi :twisted:

Powrót