• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Czym zasilić GDN 32-300-4 ??

Reakcji
0
Witam !!

Mam głośnik STX GDN 32-300-4 i zastanawiam sie czym go zasilić aby ładnie to wszystko grało, narazie podpiałem go do TDA7294 i gra całkiem całkiem, ale to jeszcze nie jest to, potrzebuję więcej mocy, tylko nie wiem co wybrać. Zastanawiam sie nad STK 4050/4048...

Doradzcie cos...

Pozdro

moze holtonem 400w,sam mam i jestem w 100% zadowolony :)a co do stk to ciezko dostac orginal a podrubki szybko padaja jesli wogole chodza

Stk odpada bo nie obsłozy 4 ohm i jak kolego wczesniej pisal sa problemy z podrobkami. Moze jakiegos Matronixa ludzie co go maja sa zadowoleni :) Cena tez nie jest zbytnio wygorowana, lub tego holtona :D

Ale ja potrzebuje tylko końcówkę mocy... Nie chce kupować całego modułu maxtronica, bo nawet nie stać mnie na to... Potrzebuję tanią i o odpowiedniej mocy końcówkę aby zasilić to 300W bydle...

Hmmm a sadzisz ze ile cie wyniesie budowa wzmanciacza 300W ?
trafo 300W jakies 70-80 zł, radiator ze 20 (jak nie wiecej), tranz 50zl, kondy conajmniej 2x20zł (po tyle u mnie sa 10000/80V) to juz mamy 200zł. A pozostale elementy elektroniczne, kable, plytka, wytrawiacz, przelaczniki, gniazda ?
Jak dobrze pojdzie i niczego nie spalisz to bedzie troszke taniej niz ten matronix....

pozdr

[ Dodano: 2006-02-04, 17:18 ]
a no i zapomnialem o filtrze! to tez przeciez troche bedize kosztowalo

ALE JA MAM JUŻ WSZYSTKO ZMONTOWANE CHŁOPIE, POPROSTU CHCE(CHCIAŁEM) ZMIENIĆ WZMACNIACZ NA MOCNIEJSZY...

ALE DOSZEDŁEM DO WNIOSKU, ŻE PO CO MI TAKI GŁOŚNIK, NIE BEDE ROBIŁ ŻADNYCH IMPREZ, CHODZI MI O UZUPEŁNIENIE ZESTAWU GRAJĄCEGO... POSTANOWIŁEM SPRZEDAĆ TEN GŁOŚNIK... MOŻE CHCE KTOŚ KUPIĆ ?? CO ?? GŁOSNIK MA DOKŁADNIE 2 DNI... CZYLI JEST NOWY... SPRZEDAM PO PRZYSTĘPNEJ CENIE...

nie rozumiem... która czesc wzmanciacza chciales wymienic?
Zeby wzmanciacz byl mocniejszy potrzebne jest wieksze napiecie -> wieksze trafo -> mocniejsze tranzystory (lub wiecej)

ps. nie krzycz bo nie napisalem tego zlosliwie tylko chcialem pomoc.

Chciałem wymienić końcówke mocy na mocniejszą, a trafo to żaden problem dowijasz odpowiednią ilość zwoi i masz... Problem z głowy... Ale teraz chce sprzedać ten głośnik... CHCECIE KUPIĆ ??

Powrót