• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

czym zasypać komorę w kolumnie?

• Autor wątku Autor wątku xxx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

xxx

Reakcji
0
Witam.
Czym można zasypać odzielną komorę w kolumnie?
Myslałem nad piachem i tak mi też doradzano... ale można skorzystać z czegoś innego. Kiedyś widziałem na allegro małe kuleczki ołowiane. dokomory wejdzie 3,5 litrów. Trochę więc może drogo wyjsć.
Co polecacie zamiast pachu (skąd piach w zimę -5 stopni ).

Piach chyba najlepszy... tani, latwo dostepny, swietnie tlumi drgania ;)

Musisz poczekac az sie ociepli.

a sprawdzał ktoś różnice mięgzy różnym rodzajem piasku? np drobny piach z polskiej plaży a drobny żwir ?

piach? napewno masz gdzies w okolicy,posypuja nim przeciez alejki itp.
pamietaj zeby go "upiec" zeby pozniej niezaczoł chodzic :]

Umnie z Nyski sypią na chodnik, idziesz do panów w pomarańczowych kamizelkach (to nie fani techno jadący na Mayday) i prosisz o wiaderko lub dwa piasku, za 2 browarki napewno odsypią troche :]

jeszcze mi sie przypomnialo,jeslijuzbedziesz wsypywał piasek,to "wytrzęś" kolumne zeby wiecej sie zmiescilo...

Hahahah :D fani mayday'a :D dobre <piwo> za to sie nalezy.
P.s
za 3 piwka mozna sie z nimi zabrac? :D

xxx, poprostu musi wyparowac z niego wilgoć.. mozesz go wysypać na peletnie albo do garnka i podgrzewać az wszystko wyparuje i bedzie suchy.

hmm a mozna by tak wsadzic do obudowy np. ciasno zwiniety gruby recznik? taki walec zwiazany sznurkiem. Nie jest ciezki jak cukier a z 5L daloby sie zabrac?

Mac

macblach, tu chodziło o dociążenie, a nie zabranie objętości ;) A pozatym, ten ręcznik działałby jednak jak wytłumienie.

Powrót