• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Czyszczenie membran.

Reakcji
0
Co wolno a czego nie? Czy polipropylynowe/celulozowe membrany można przetrzec suchą wilgotna lub mokrą szmatką jak sie zakurzą albo co? A kopułki tkaninowe? Co z nimi? Jak coś na nie osiądzie to zepsuje dźwięk, jak to wyczyścić?

Re: Czyszczenie membran.

Spacestar napisał:
Co wolno a czego nie? Czy polipropylynowe/celulozowe membrany można przetrzec suchą wilgotna lub mokrą szmatką jak sie zakurzą albo co? A kopułki tkaninowe? Co z nimi? Jak coś na nie osiądzie to zepsuje dźwięk, jak to wyczyścić?

membrany wilgotna szmatka chyba ze sa to papierowe wtedy mozna sie zastanawiac czy je wymienic czy wyczyscic ;) kopulki mozesz czyscic np sprezonym powietrzem..

Ja proponuje przekręcić pokrętło volume na wzmacniaczu w prawo;) i po sprawie;)

kopulki pedzelkiem z cienkim miekim wlosiem, membrany wilgotna szmatką, ALE! raz chcialem przetrzec mojme TVM i okazalo sie ze jak przetarlem wilgotna szmatka to membrana minimalnie nasiakla zostaly brzydkie biale sady, ale spokojnie, jak wyschlo to bylo ok, napewno nie wymienilbym brudnej membrany

radioaktiv napisał:
kopulki pedzelkiem z cienkim miekim wlosiem, membrany wilgotna szmatką, ALE! raz chcialem przetrzec mojme TVM i okazalo sie ze jak przetarlem wilgotna szmatka to membrana minimalnie nasiakla
pędziel?... ja tam wole tego nie dotykac bo mam juz stare i moze sa skruszale kopulki... nasiąkło ?... papier :/ Ale nie szkodzi
radioaktiv napisał:
zostaly brzydkie biale sady, ale spokojnie, jak wyschlo to bylo ok, napewno nie wymienilbym brudnej membrany
to byl joke :P czesto zartuje :]

Powrót