• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Dac Nostromo

Reakcji
114
Witam,

Chciałem zapytać będąc posiadaczem Dac Nostromo 3, czy ktoś keidyś miał w rękach i pomierzył to urządzenie?

http://www.projektnostromo.pl/compo...ac-nostromo-4-obudowa-srebrna-detail?Itemid=0

Mam takie jak w linku, tyle że w wersji 3, nie 4.

Na ucho mi się podoba, nie słyszę żeby wnosił coś od siebie, ale ciekaw jestem jak się w rzeczywistości technicznie przedstawia taki produkt pół DIY?
Jakby ktoś z Wawy miał czym i zechciał się pobawić, pomierzyć i powiedzieć coś od siebie, chętnie udostępnię do testów na tydzień.

Mierzyć nie mierzyłem,
za to osłuchałem na kilku wzmacniaczach wersje "3".
Analitycznie i ostro brzmiący DAC. Dla mnie lampucera maxi z odp przetwornikami gra przyjemniej i dynamiczniej.
Ogolnie na początek jest spoko, ale szybko zacząłem szukać czegoś innego.

Nie bardzo rozumiem, coś się wg ciebie wybija poza pasmo, ma głośniejsze wyższe tony, słyszysz jakieś zniekształcenia, czy co?

Powrót