Chciałbym wszystkim ponownie powiedzieć siemka :mrgreen: Miałem około dwa lata przerwy, co było spowodowane moimi mało zadowalającymi kolumienkami na xw1694 i kopułce vify, nie pamiętam jakiej :roll: Przy testowaniu mojej konstrukcji poszedł z dymem jeden kanał ze wzmaka, za który troszkę zapłaciłem :wink: Byłem bardzo :evil: Jakiś czas później się wyprowadziłem od rodzicówm, a kolumny przygarnął mój ojciec. Po jakimś roku , kiedy to wpadłem z wizytą, trafiłem w momencie kiedy leciała z nich jakaś muzyka i szczerze powiedziawszy byłem zdumiony, że ustrojstwo, które skleciłem wydobywa z siebie taki dźwięk :mrgreen: Jednak to mnie nie przekonało by kontynuować coś co mnie kiedyś tak fascynowało. Teraz przyszedł ten moment i chciałbym swoją przygodę z diy audio zacząć od nowa. Mam nadzieje, że ktoś przeczyta te moje wygibasy i przyjmiecie mnie do swojej rodziny diy audio maniaków :mrgreen: Po drodze miałem komputerowe głośniki logitech z-5400, ale szczerze mówiąc to była plastikowa kupa :mrgreen: Nie mam pojęcia jak mogłem tego słuchać, te głośniki były jedną wielką dziurą, no może poza basem :twisted: Widzę, że w między czasie STX zrobił jakieś ciekawe średnio-niskotonowe i jakieś kopułki. Ktoś mógłby mi coś o nich przybliżyć. Szczególnie o tych wysokotonowych z serii AJ i AX :roll: :?: