• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[2-drożne] Dayton Rs125 + Seas 22TAF/G

• Autor wątku Autor wątku Rfck
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Trochę nie jasne jest dla mnie kto jakich wersji głośników w końcu użył bo raz przewija się RS125 a raz RS125S. Jest w ogóle jakaś znacząca różnica między obydwiema wersjami ?

wersja S jest chyba ekranowana i wycofana z produkcji

sylvester
845827338f106f9ec7ab6e51cd518fef_1476291951.jpg

No to zes trafil bo mam, RS28A to swietne wysokotonowki, mam tez SB26ADC, bede zwrotkowal w najblizszym czasie, podobno da sie go bardzo nisko ciac (troles gravesen cos na nim rzezbil).
Dawaj smialo RS28 zamiast seasow.

Super, spróbuję zatem z RS28A. Może wszystko trochę potrwać, muszę zorganizować sprzęt, priorytyzacja wydatków, itd. Ciekawe co z tego wyjdzie, RS28A znacznie niżej schodzi - wg parametrów pasmo 1,2...20 kHz w porównaniu z 2,5...30 kHz 22TAF/G. Rezonans własny 603 Hz / 1100 Hz. Chociaż Seas wydaje się mieć bardziej płaską charakterystykę w zakresie 2...20 kHz i większą efektywność. Jeszcze Usher T9950 by się pewnie nadawał tylko że on nie ma siatki ochronnej. Zapewne zanim kupię głośniki jeszcze się na AVS wybiorę.

sylvester
Daytony RS28 A i F sa wlasnie robione przez ushera, takze jak chcsz szmacianego ushera z siatka to mozesz kupic RS28F :D
To poleczka wyzej niz seasik (ktory i tak nie jest zly, bardzo go lubie). Kupuj wkladke mikrofonowa, jak chcesz schemat preampu to daj znac.

Powrót