• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Dayton RS225S-8 - opinie ?

takero, chcesz go uzyc jako bas czy jako niskosredniotonowy?

w zasadzie jako niskosredniotonowy sie nie nadaje, bo nie znajdziesz wysokotonowego ktorego mozesz tak niska ciac (ok 1kHz) , trzeba by zrobic 3 drogi albo uzyc duuza wstege.

ja za okolo 2 tygodnie bede mial do sprzedania 6" i 7" glosniki z tej serii. nie wiem czemu polink ich nie wprowadzil, choc mi to jest na reke:) ceny - ok 200 zł za 6" i 220 zł za 7"

Ofkors dół do 3way :)
na diyaudio.com w sumie większośc to pochlebne opinie ,ale interesowało mnie czy może jakiś krajan miał z nim do czynienia.

Chyba sobie sprowadze za pomocą znajomych te daytony - cena za granicą kusząca, ew w hurcie kupie polinku.

takero, jak doliczysz sobie do ceny przesylke, clo, vat , ubezpieczenie, koszty agencji celnej to juz nie wyglada tak kuszaco :) no ale stosunek jakosc/cena jest naprawde wysoki. odlewany kosz, ekranowanie, uklad symmetric drive, korektor fazy, aluminiowa membrana. gdziez u nas takie cos znajdziesz w tej cenie. Excele u nas strasznie drogie... a tym daytonom do nich niedaleko (jesli chodzi o jakosc i technologie)

Całkiem ciekawe głosniczki, też bym chętnie przetestował. Ciekawe jest to, że kosz 8" wygląda identycznie jak u mds08...

Powrót