Co to za wzmacniacz? Bez schematu trudno cokolwiek powiedzieć. Na pewno masz elementy o takich samych wartościach w obu kanałach? To jest jakiś stary wzmacniacz czy nowo złożony? Na zasilaniu czysto jest?
To jest klon p-7100 zrobiony przede wszystkim doświadczalnie i do nauki. PCB trawione własnoręcznie, aby mozna bylo dlubac w nim i modyfikowac, przerabiać dowolnie. Elementy są takie same w obu kanałach - wszystko zgodne z SM.
Grałem juz na nim parę miesięcy temu i było ok, ale rozłożyłem go w celu poprawy okablowania itd... po ponownym złożeniu pojawił ten problem.
Dla mnie najprawdopodobniejsze jest kiepskie lutowanie jakiegoś elementu lub problem z masami.
Na pewno sobie poradzę z tym problemem, bo znam te topologie juz prawie na pamięc. Liczyłem tylko ze ktoś bardziej doświadczony ułatwi mi lokalizację problemu i skróci czas naprawy.
No nic, posprawdzam wszystkie lutowania, podepnę tylko ten problematyczny kanał sam do zasilacza bez wejściówki i będę szukał.
Acha zauważyłem ze oba kanały zachowują się inaczej przy podłączeniu ich razem do zasilacza przez rezystory zabezpieczajace.
W tym sprawnym rezystory ograniczają tez prąd spoczynkowy z 22 nawet to 4mv a na ten wydający pykania ma 22mv niezależnie od tych rezystorów.
Druga sprawa, oba kanały grają czysto z tymi rezystorami ograniczajacymi w zasilaczu