Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
kaman777 napisał:jasniej napewno nie beda swiecic chyba ze powymienie diod ktore moga byc juz przypalone i nie swieca juz tak jak powinny
kaman777 napisał:le jak juz pisalem beda sie bardziej energicznie "wychylac"reagować na moc sygnalu
kaman777 napisał:co do zmiany,zwiekszenia?? pradu spoczynkowego,dalej to sie wiaze z wymiany tranzystorow kocnowych
Kilka takich egzemplarzy miałem na stole wiec rowniez wiem co w niej siedzi,zarówki byly od podswietlenia skali-tablicy mi chodzilo o diody od wysterowania tam tez sa zarowki?? watpieirek napisał:Chyba kolego masz zerowe pojecie o diorze WS442 bo akurat w niej byly stosowane zarowki.
oczywiste jest ze szybkosc czy poziom wychylenia wskaznika nie zalezy od jakosci wzmacniacza radze Irku czytac ze zrozumieniem co pisze,wychlenie jak i dynamika wychylenia zalezy od zastosowanego kondesatora(chodzi o jego pojemnosc) ale jesli mamy stary wyschniety kondesator ktory nie potrzumuje np juz swojej pojemnosci to co wskazniki beda nam sie tak wychylac jak nowe,jak pisalem nie raz,Twoja wiedza Irku jest napewno o wiele wieksza od mojej jesli chodzi o elektornike ale ja swoje wypowiedzi opieram na sprawdzonej praktyce nie pisze czegos z czym nie mialem doczynienia i czego nie doswiadczylemBzdury wypisujesz!! Szybkosc reakcji wskaznika jest zalezna od kondensatora ktory ja ustala i nie ma nic wspolnego z jakoscia wzmacniacza.
jak podasz odpowiednio zaduzy prad spoczynkowy dla danych tranzystorow koncowych rzecz jasna ze ulegna uszkodzeniu,wiec co nie wskazana jest ich wymiana na tranzystory ktore beda mogly swobodnie pracowac ze wiekszym pradem spoczynkowym jak i przy mniejszym obciazeniu??irek napisał:Akurat nie ma to nic wspolnego z wymiana tranzystorow koncowych.
ze ty Irku ich nie stosujesz nie oznacza ze nikt ich nie stosuje,taki zabieg akuratnie polecili mi jakis czas temu na AS,irek napisał:I nikt w sciezce sygnalowej nie uzywa kondensatorow tantalowych, uzywa sie je w zasilaniu. I nie ma kondensatorow niskoszumnych jakto raczyles napisac.
chodzilo mi o tranzystory nisko szumne mozliwe ze sie gdzies przejezyczylem,ktore stosuje w celu zmniejszenia szumu w bloku roznicowym wzmacniacza zgadza sie??I nie ma kondensatorow niskoszumnych jakto raczyles napisac.
Żeby podnieść prąd spoczynkowy trzeba dać najpierw większy radiatorkaman777 napisał:jak podasz odpowiednio zaduzy prad spoczynkowy dla danych tranzystorow koncowych rzecz jasna ze ulegna uszkodzeniu,wiec co nie wskazana jest ich wymiana na tranzystory ktore beda mogly swobodnie pracowac ze wiekszym pradem spoczynkowym jak i przy mniejszym obciazeniu??
hehekaman777 napisał:ze ty Irku ich nie stosujesz nie oznacza ze nikt ich nie stosuje,taki zabieg akuratnie polecili mi jakis czas temu na AS,
Dokladnieraven1985 napisał:No i większy wcale nie znaczy że lepszy
aaaa to trzeba bylo tak odrazuraven1985 napisał:Chodziło mi o prąd spoczynkowy że z większym nie koniecznie jest lepiej
kaman777 napisał:oczywiste jest ze szybkosc czy poziom wychylenia wskaznika nie zalezy od jakosci wzmacniacza radze Irku czytac ze zrozumieniem co pisze,wychlenie jak i dynamika wychylenia zalezy od zastosowanego kondesatora(chodzi o jego pojemnosc) ale jesli mamy stary wyschniety kondesator ktory nie potrzumuje np juz swojej pojemnosci to co wskazniki beda nam sie tak wychylac jak nowe,jak pisalem nie raz,Twoja wiedza Irku jest napewno o wiele wieksza od mojej jesli chodzi o elektornike ale ja swoje wypowiedzi opieram na sprawdzonej praktyce nie pisze czegos z czym nie mialem doczynienia i czego nie doswiadczylem
kaman777 napisał:ze ty Irku ich nie stosujesz nie oznacza ze nikt ich nie stosuje,taki zabieg akuratnie polecili mi jakis czas temu na AS,
Poczytaj sobie Irku o tzw. tuningu wymienionego tutaj wzmacniacza i zoabczysz gdzie ludzie wstawiali te kondesatory,forum nie jest wyrocznia a jakims wyznacznikiem,ktos skoro cos poleca musial sam tego doswiadczyc czyli wie co pisze a jak znajdzie sie kilka takich osob ktore pisza podobne wnioski wiec w takim przypadku to co opisuja jest sprawdzone nie tylko w teorii ale i praktyceirek napisał:Na tym samym forum pisali tez ze nie stosuje sie ich w torze tylko w zasilaniu
Jak pisalem wyzej Irku czytaj prosze ze zrozumieniem to co pisze nie chodzilo mi o to ze po wymianie kondensatorow czy innych elementow w ukladzie konca mocy wskazniki zaczely lepiej dzialac tylko mialem namysli kondesator ktory byl w ukladzie wskaznikow i ktory byl odpowiedzialny za wychylalnie czy opadanie wskanika.irek napisał:I naucz sie badac i modyfikowac cos z sensem bo stwierdzenie ze po poprawie koncowki mocy wskazniki zaczely lepiej dzialac to po prostu zle wyciagniete wnioski, po prostu Ci sie zdawalo.