• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Diy dla początkującego z przetwornikami do 500zł

Reakcji
0
Witam, mam zamiar zbudować kolumny, chciałbym skorzystać z jakiegoś gotowego projektu. Materiały na wykonanie skrzynek mam, gorzej z przetwornikami i zwrotnicami. Czy da się zbudować coś ciekawego mając 500zł na przetworniki i zwrtnice, coś co będzie grało lepiej niż alton 110. Coś prostego dla osoby raczkującej w temacie audio.

Dział projektów i gotowych konstrukcji przejrzałem w pierwszej kolejności, ale większość projektów waha się między tysiącem zł :). Pomyślałem więc, że może ktoś coś doradzi. Dzięki wielkie tomszak. Może jeszcze jakieś propozycje czy podana wyżej będzie najlepsza?

Paweł S. robił 4' STX + mission, jakieś używki innych głośników na allegro mogą ci sie trafić.

Witam, dziękuje za zainteresowanie tematem. Postanowiłem, że zrobię klon Pylon Ameber. Mają dość prostą zwrotnice, tak więc dziękuje jeszcze raz za zainteresowanie tematem.

Powrót