• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

DIY STX czy SANSUI S-U770 ?

Reakcji
0
W cenie DIY na STX GDWK-10-200-8-AKX + GDN-18-130-8-AKX można kupić SANSUI S-U770. Czy ten DIY zagra lepiej ?

826813546_5

tobster, wróżek tu nie ma i pewnie mało kto słyszał jak grają te sansui... Jeśli masz możliwość to posłuchaj tych kolumn i sam stwierdź czy Ci się podoba czy nie... To te z allegro za 700zł tak?

Ta z alledrogo :) generalnie to 700PLN nie leży na chodniku :) Niskotonowy jest większy wiec pewnie da więcej basu.

To może inaczej - czy ten DIY na STX jest wart tej kasy czy za te same pieniądze można kupić lepszego gotowca ?

tobster napisał:
Ta z alledrogo generalnie to 700PLN nie leży na chodniku
bez odsłuch nie dał bym nawet połowy za te kolumny...
tobster napisał:
czy ten DIY na STX jest wart tej kasy czy za te same pieniądze można kupić lepszego gotowca ?
z lepszym gotowcem raczej będzie ciężko, chyba że ktoś sprzedaje gotowe kolumny po kosztach :wink: Zazwyczaj jest tak że diy jest kilka krotnie tańsze od kolumn firmowych podobnej klasy...

Zrobię inaczej :) kupię monitory Tonsila z wyprzedaży na allegro. Nie szarpnie mnie to mocno po kielni, a przez 2-3 mce odłożę na dobre DIY. Tylko nie wiem czy Fenix Sat czy Maestro II Sat.

tobster napisał:
50PLN kurier (coś drogi kurier, chyba helikopterem).
jeśli ktoś nie ma umowy z kurierem to taka ceny mniej więcej są... Ja(jako osoba prywatna) wysyłałem paczkę z filtrem do suba(no pół kilo to nawet nie ważyło) i zapłaciłem 38zł :wink:

wg mnie bez sensu jest kupować coś na 2-3 miechy za jakieś większe pieniądze niż 100zł....bo jeśli jest się zdecydowanym na budowę czegoś i wiadomo, że kasa będzie...to takie kupowanie na chwilę to wyrzucenie pieniędzy w błoto, a kaskę tę można by np. dołożyc do lepszej kopółki

No, ale zawszę mogę podłączyć satelity w pokoju rodziców. Tam są tylko wbudowane w TV :P tak więc nie zmarnują się :)

zakładając, że masz je do czego tam podłączyć...bez wzmaka się nie obejdzie

ogólnie jak chcesz poszperac na allegro to można wyrwac na prawdę fajne kolumienki vintage: heco, grundig, canton, arcus, t+a...za 300zł kupuje się taki sprzęt, że chwalony tu na forum zestaw PJ+14 SCX się nawet nie umywa, ostatnio poszło coś takiego:
http://allegro.pl/item821065828_super_kolumny_heco_sprawdz.html
a to tylko jeden z przykładów

LuSzTi napisał:
wg mnie bez sensu jest kupować coś na 2-3 miechy za jakieś większe pieniądze niż 100zł....
jak znam życie jak za 3 miechy siesty się skończą to będą używki na allegro drożej chodziły :P

Powrót