• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

DIYaudio i Tapatalk

• Autor wątku Autor wątku Q
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Q

Reakcji
1
Taptalk to mobilna aplikacja obsługi forum dla iPhone'a, Androida, BlackBerry i Nokii. Tapatalk wspiera wszystkie typowe dla forum dyskusyjnego funkcje w tym:
- podgląd obrazu na całym ekranie
- upload obrazów
- cachowanie (mniejsze obciążenie telefonu)
- prywatne wiadomości
Wszystkie funkcje są dostępne poprzez kilka kliknięć/dotknięć ekranu Twojego telefonu.

Nowy, nieczytany wątek z avatarem i ilością odpowiedzi:

77ec8c55-d161-2949.jpg

Obrazy w wątku są w postaci miniaturek z możliwością otworzenia w pełnym ekranie

77ec8c55-d19e-1d77.jpg

Możliwość sprawdzenia kto jest online i co aktualnie robi w serwisie:

77ec8c55-d1b3-cbe1.jpg

Możliwość szukania wątków i postów:

77ec8c55-d1cd-05b1.jpg

Możliwość dodawania obrazów bezpośrednio z Androida i iPhone'a:

77ec8c55-d44e-0fbc.jpg

Więcej informacji znajdziesz na stronie domowej Tapatalk

P.S. Miło mi zakomunikować, że prawdopodobnie jesteśmy pierwszym polskim serwisem o tematyce DIYaudio, który udostępnił tapatalk. Jednocześnie jesteśmy trzecim serwisem o tej tematyce w globalnej sieci internet udostępniającym tapatalk - pozostałe dwa to: diyaudio.tw (który defacto chyba nie istnieje) i diyaudio.com :)

Ta.
Androida mam. Aplikację kupiłem 2 dni temu (kosztuje niecałe 10 zł), działała bardzo fajnie. Dziś wyszedł update, ściągnąłem przez Android Market. Po aktualizacji, gdy wejdę na forum, po kilkunatu sekundach aplikacja mówi, że używam nielegalnej wersji i każe mi się kupić. WTF, jeszcze raz?!
Niech.

UWAGI MODERATORA
Pkt 9 ppkt g regulaminu serwisu - następnym razem ostrzeżenie nie będzie słowne.
Q

mbar odinstaluj TT i pobierz jeszcze raz z marketu - może pomoże. Jeśli nie to pozostaje czekać na kolejny update wersji, bo możliwe, że dostawca software'u coś skopał w aplikacji.

Chyba pomogło. Sorry za rzucanie mięsem, ale takie sytuacje nie są fajne :)

Sent from my Milestone using Tapatalk

mbar polecam pobawić się ustawieniami TT i "poprawić" dopisek, który TT wysyła razem z postem... ja ustawiłem sobie malutką czcionkę, pochyloną i ciemnoszarą (mniej więcej tak: [size="1"][i][color="#555555"]Sent from my Milestone using Tapatalk[/color][/i][/size]), a wygląda to tak:

Sent from my Milestone using Tapatalk

W ten sposób dopisek bardziej odróżnia się od tekstu posta ;)

Po to założyłem ten temat by dyskutować o TT, pomagać tym dla których TT jest nowością i po to by można było w nim testować TT, a zatem (zabrzmi to dziwnie) offtop mile widziany :D

Pojawiła się aplikacja obsługująca protokół Tapatalk'a dla systemu Windows phone 7 !

Board Express napisał:
Tapatalk dla Windows Phone 7

Board Express jest aplikacją Tapatalk dla urządzeń z systemem operacyjnym Windows Phone 7.
Nowy klient umożliwia Ci czytanie for opartych o mechanizmy vBulletin, phpBB, SMF i IPBoard, a także tworzenie nowych wątków i pisanie postów.

Więcej informacji na stronie domowej aplikacji: http://www.board-express.com/

O ile mi wiadomo darmowa wersja umożliwia jedynie czytanie for, natomiast wersja PRO (kosztująca ~$3,00) ma funkcjonalność zbliżoną do oryginalnej aplikacji Tapatalk i umożliwia zakładanie nowych tematów oraz postowanie. Niestety nie posiadam mobila na WP7 więc jeśli ktoś przetestuje aplikację to zapraszam do podzielenia się swoimi spostrzeżeniami na temat BoardExpress'a w tym wątku.

Tapnięte z mojego Galaxy

Powrót