• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

diyaudio.pl - 10 lat serwisu 2004-2014

tomekk_

Woźny
Członek ekipy
Reakcji
109
Hej,

Jak pewnie widzicie - jutro bedzie 10 lat jak serwis ten funkcjonuje pod obecna nazwa.
Dodalem drobna informacje do loga u gory strony aby uswiadomic to tym, ktorzy o tym nie wiedza.

Ja osobiscie nie jestem zwiazany z serwisem od poczatku lecz pamietam czytanie artow na glownej za czasow tworzenia pierwszego subwoofera na glosniku 888 ;)

Co do samego forum - bywalo bardzo roznie, byly rozne skrypty - migracje, kiepskie hostingi lecz dalej istniejemy. Jak wiadomo 'forum' tworza ludzie tak wiec kazdy cos sobie zawdziecza i wnosi pewien wklad w jego rozwoj.

Mam nadzieje ze doczekekamy 20 lecia bedac wciaz wolnym forum, poswieconym w calosci samodzielnej budowie naglosnienia.
Pozostaje sobie zyczyc wszystkiego najlepszego!

P.S
fajnie by bylo zrobic kiedys spot i mala impreze

Spoty bywały wcześniej, kiedyś w ogóle forum bardziej żyło, jak patrzę na nie teraz, to IMO jest to schyłek działalności.

P.S
fajnie by bylo zrobic kiedys spot i mala impreze

Spot miał być, proponowałem zająć się organizacją.
Wyszło jak wyszło, osoba która miała załatwiać miejsce dała ciała.
Jak ktoś nie ma czasu i chęci na organizację to niech się jej nie podejmuje, prosta zasada.

jutro bedzie 10 lat jak serwis ten funkcjonuje

Cieszę się z tego bardzo.
Liczę na kolejne 10 lat.

kiedyś w ogóle forum bardziej żyło, jak patrzę na nie teraz, to IMO jest to schyłek działalności.

Nie prawda, forum ma się dobrze i powoli idzie do przodu.
Ja myślę że gorzej nie będzie, może być tylko lepiej.

Pozdrawiam i życzę kolejnych udanych konstrukcji z pomocą forum.

Nie prawda, forum ma się dobrze i powoli idzie do przodu.
Ja myślę że gorzej nie będzie, może być tylko lepiej.
Fakt, gorzej być już nie może :)

Ja też jestem na forum od dawna, miałem konto na słuzbowego maila lata temu, potem zmieniłem prace, maila i sila rzeczy forum.
Ale pamietam że kilka lat temu to jak przeczytało się w dziale akustyka nowe posty, to juz dochodziła strona kolejnych nowych odpowiedzi.
Robiło się mniejsze, bądź większe spoty, gadało się przy piwie.
Teraz ruch zanikł w zasadzie, ludzi coraz mniej, mniej aktywych i mniej chętnych do socjalizacji.
Możemy zaklinać rzeczywistość, ale wygląda to jak wygląda - w ciągu dnia odpowiedzi w max kilkunastu tematach - kiedyś więcej bywało w godzinę.
Nowy silnik, nowe możliwości, tylko ludzi brak...

Nie marudzę, tylko prawdę mówię (piszę) :)
Takie rocznice są miłe, ale powinny też służyć podsumowaniom również tego co należałoby zmienić,
choć nie wiadomo kto, jak i czy w ogóle jest na to szansa.
Tym nie mniej - świętować jest co :)

STO LAT, STO LAT...

Życzę Wam i sobie coraz wiecej nowych konstrukcji i duzo czasu na hobby

Byłem pierwszy :P 😆

To już tyle lat ? O_o

Dzięki wszystkim, oby kolejne 10 minęło równie dobrze ;-)

Dostanę jakąś nagrodę za to że jestem też 10 lat :)?
Czas leci... :)

Do 10 lat brakuje Ci paru miesięcy ;)

Może macie jakieś przemyślenia, podsumowanie tych 10 lat. Co w tym czasie się zmieniło na rynku audio?

Ostatnia edycja:
wystarczy porownac konstrukcje sprzed lat i te obecne

glosniki sa coraz lepsze i coraz drozsze
glosniki i czesci sa coraz latwiej dostepne

dostep do narzedzi, mdfu, forniru czy lakierow jest rowniez duzo lepszy i dzieki temu robimy coraz lepsze konstrukcje ;)

Uśmiech kierownika ... odciśnięty w betonie ...
:) może być :)
Do 10 lat brakuje Ci paru miesięcy

Może macie jakieś przemyślenia, podsumowanie tych 10 lat. Co w tym czasie się zmieniło na rynku audio?

Kurde, faktycznie :/

Ja zauważyłem fajny skok jeśli chodzi o wiedzę forumowiczów i ich konstrukcje..
Te czasy gdy uczyłem się pomiarów, ba zrobienie Jiga było dla mnie wyzwaniem :D
Kiedyś TESLA,TESLA,TESLA, TONSIL,TONSIL, TONSIL i no nejmy ;)
Jak ktoś poleciał z fornirem to WOW!!! jakiekolwiek udziwnienia to był szał ;) więcej osób się wtedy wszystkim zachwycało bo byli jeszcze za ciency :)
Kiedyś kilku dosłownie operowało wiedzą a reszta zadawała mnóstwo pytań; Yoshi i Quester, to są osoby które najbardziej zapamiętałem jeszcze z audiomanii, te artykuły były mega ciekawe.. a arty Yoshiego o pomiarach to znałem prawie na pamięć :D

Teraz Wszystko dojrzało, każdy z nas o wiele starszy, pracuje, zarabia i stać nas na coś lepszego, większa praktyka, rozeznanie itp itd.
Mam tylko wrażenie że niewielu znanych mi od początku pozostało na forum ale może na starość pamięć mi szwankuje ;D

Powrót