• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

DIYauto

A pamiętacie jak dobrych kilka lat temu powstał w PL merc (mclaren)SLR w dodatku normalnie dopuszczony do ruchu zbudowany na bazie starego sec'a? najlepsze było to że wtedy sam MB dysponował tylko projektem i chyba prototypem pod wystawy a w PL już jeździł i był dobrze odwzorowany a żeby dodać smaczku to był z blachy a nie z tony szpachlexu...był ładny... http://www.tuning.info.pl/artykuly.php? http://www.motoforum.pl/312/vision.html

Auto tylko na pokaz. Gratuluję odwagi (a może głupoty) temu, kto chciałby jeździć tą pianką na kołach. To w ogóle ma silnik?

"Nasz" Merc SLR przynajmniej jeździł i był z blachy ;)

Michał K. napisał:
mnie zastanawia jedno... skad on wzial tak wielkie opony... bo reszta jak widac jest do zrobienia
do hummerow robia 26" niskoprofilowki a przy tak malym samochodzie one wlasnie tak wygladaja :P

widzialem to juz wczesniej. szczerze mowiac to ani to ladne ani ciekawe - dla mnie paskuda :???: jedyne co mi sie podoba to wnetrze.
ale plus za wytrwalosc i realizacje ;)

VwMarcin napisał:
a żeby dodać smaczku to był z blachy a nie z tony szpachlexu...
wlasnie. teraz pytanie czy on jest z laminatu czy z blachy? jak laminat to zaden wyczyn - poznalem faceta ktory robil piekne samochody z laminatu.
ale zrobic z blachy recznie prototyp to jest wyczyn :cool:
szkoda ze moj dziaked juz kuzni niema... :roll:

[ Dodano: 2008-07-03, 10:35 ]
no niemoge - przegladam komentarze szukajac informacji o rozmiarze felg. natrafilem na pierwszy polski komentarz...
Comment by Pozorny-jestem z Polski
2008-05-31 09:05:02
o kurwa!
:mrgreen:

[ Dodano: 2008-07-03, 10:37 ]
http://forums.dieselstation.com/index.php?showtopic=22982&hl=

No i co ten schowek wewnątrz, czy ta maska to się może otwierają jeszcze...yhy

[ Dodano: 2008-07-03, 11:15 ]
Paweł, ale to jest chyba bardziej BMW, a tamten z merca robiony...No chyba, że chodziło ci tylko o te felgi

Pawel S. napisał:
VwMarcin napisał:
a żeby dodać smaczku to był z blachy a nie z tony szpachlexu...
wlasnie. teraz pytanie czy on jest z laminatu czy z blachy? jak laminat to zaden wyczyn - poznalem faceta ktory robil piekne samochody z laminatu.
ale zrobic z blachy recznie prototyp to jest wyczyn
Polski SLR był (jest?) z blachy, lampy szklane-zaden plastik, konstrukcja kabiny oparta o klatke rurową(oczywiście ukrytą pod tapicerą...)

A pamiętacie syrenke porsche? też fajna była :wink:

niestety - jeden kolega widzial ten wypadek a drugi znal go osobiscie i chodzil z nim do szkoly. tak to juz jest jak mlody lepek dostej ponad 200km wyscigowke :|

melisław napisał:
Pawel S. napisał:
VwMarcin, chodzilo mi o to cudo z tematu
VwMarcin napisał:
A pamiętacie syrenke porsche?
pamietam. koles z okolic slupska chyba jest
ale i tak koszalinski maluch wymiata :P

Może coś więcej o tym maluszku? Bo ja nie znam tej historii...
Poszukaj w googlach:
Maluch g60 , maluch "Krzyś"

tak, ten. szukaj dalej.
ojciec z synem zaczeli budowe samochodu. ale ze to trwalo to w miedzyczasie odpicowali scirocco G60. pewnego razu krzysiek wracal tym vw z mielna i przed samym koszalinem rozbil sie na drzewie. z tego samochodu silnik wyladowal w malcu a na jego czesc jest rejestracja "Z1 krzyś"

a no tu tez cos tskiego pisze pisze: kabul jego zyn sie rozbil innym samochodem ten jeszcze byl w trakcie budowy po jego smierci ojciec dokonczyl go wraz z znajomymi i ich namowa na pamiec o synu, dlatego niechce go sprzedac bo to jedyna pamiatka po jego synu, wszystko bylo napisane w gazecie.

oj tak - naprawde udane polskie DIY ;)
brakuje mu jeszcze paru detali (tyl) do idealu ale i tak znakomicie sie prezentuje :cool:

Powrót