• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

DiyEnd :)

producenci też maja komory bezechowe - wieksze od tych kanciap na polskich uczelniach i jeszcze więcej lat doświadczenia. Przeciez nie wszyscy producenci hi-endu używaja wyłącznie Accutonów. Gdyby były takim topem absolutnym to w szczycie ofert cenowych nie powinno juz byc innych przetworników
Dlatego możesz być pewien, że możliwości doskonalenia konstrukcji te głośniki ci nie zamkną.

Ja myślę, że Marcin już wie czego chce od głośników i ich wybór jest całkowicie poparty osobistymi referencjami. A to czy będzie to ostatni sprzęt czy nie zobaczymy z czasem.

Mam jedno pytanko, takie z ciekawości zupełnie. Gdyby nie było takiej firmy Accuton to jakiej firmy głośniki byś wybrał?:) Miałeś juz sporo głośników, wiec jakieś odniesienie masz.

Byłoby smutne gdyby stwierdził że osiagnął juz "konstrukcje ostateczną" i dalej już tylko mu pora umierać. Zapewne tak się nie stanie. Za jakiś czas zacznie mu sie podobać co innego.

Mam jedno pytanko, takie z ciekawości zupełnie. Gdyby nie było takiej firmy Accuton to jakiej firmy głośniki byś wybrał?:) Miałeś juz sporo głośników, wiec jakieś odniesienie masz.
Etony :)

a dlaczego ? bo podoba mi się ich charakter grania

DSCF5638.JPG

Zdaje się, że to były kolumny na etonach....bardzo fajnie brzmiały.

Nie do końca bo tamte były to kolumny podłogowe, konstrukcja 2way. Ale te też bardzo ładnie grały. Najbardziej chodzi mi o zakup tych wstęg, to one mnie urzekły :)

To jest firma hiendowego kablarza i kolumnowca. Nie ma tam cennika głosników ETON. Możesz podac w jakiej cenie ma te głosniki oraz czy je sprzedaje każdemu chętnemu ?
Ceny głosników LPG sa wysokie i każdy nowy ETON jest w Polsce droższy od poprzednika. Wstegi wogóle nie ma ofercie polskich sklepów.

Powrót