• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

dls R6A + Zd-12XAL +...??

Reakcji
0
witam wszystkich. miałem możliwość odsłuchu co potrafi ten 'buszmen' i jestem zszokowany-pozytywnie(grał w bassreflex pod zx3-t6d)!
w moim przypadku ma być jak w temacie tyle że nie wiem co z piecami??
myślałem o zx3-t2d do boschmana + kondensator 2farady
a dls-y zasilić zx3-s4e???
co o tym sądzicie prosze o opinie i korekty
aha nie dodałęm 3bardzo ważnych rzeczy:
1. auto to 323s z '96 (taki nieduży sedanik)
2. CENA MAX: 5.000zł
3.muzyka clubowa,trance, ostry house, czasami Vanessa Mae:)
pozdrawiam

spodziewałem się takiej reakcji ale taki właśnie sprzęt proponował mi facet w ca a nie jakieś potężne ceny innych towarów a wieżcie mi że byłem pozytywnie zaskoczony po odsłuchu właśnie w jego samochodzie a dla porównania słuchałem RF i nigdy bym nie przypuszczał żę buszmen totalnie rozwali RF- dynamika,jakość,cena
seria którą podałem jest na prawde godna zainteresowania!

[ Dodano: 2006-11-09, 18:55 ]
no ok w takim razie co polecacie???

Kup sobie lepiej cosik takiego :Infinity seria Kappa - przod 65,7 CS 90RMS 270 MAX (899 zl) do tego rowniez seria kappa na tyl,ale coax(nie wiem,jakie tam jest rozmieszczenie z tylu) 652,7 75Rms 225 Max (499 zl) do tego Suba Infinity Kappa Perfect 12VQ 300mm 1600 Max z regulowanym wspolczynnikiem Q (1299 zl) i do tego wzmaka Infinity Ref 5761A 6 kanalowy (1699) i do tego ten kond ktory tam chcesz... Czyli razem jakies 4396 zl:) to sa ceny katalogowe,wiec jesli bedziesz cosik takiego chcial kupic u jakiegos kolesia nawet na Allegro,to bedzie jakis rabat.No i oczywiscie nie maco pisac na temat Infinity Vs Buszsracz... pozdrawiam :)

1)U-dimension Jr.4-300, ok! (ew. steg, xtant, brax, genesis według osłuchania-upodobania)
2)lotus reference na przód, (2499 zł) http://www.audiocar.pl/galeria/lotus-ref/lotus-ref.htm
3)dobre kabelki np. Kimber'a
4)suba bym zaproponował coś z focala dla precyzji lub z JL'a z mięcha-mułu.
5)jak wydasz pięć kafli na buszmeny to będzie śmiech na sali.. proponuje sie przejechać na jakieś odsłuchy lub odwiedzić strone www.audiocar.pl a najlepiej nie tylko tą..
pozdrawiam

R6A potrzebuje dużego kopa, tyle wskazówek z mojej strony.
przed decyzją, w poznaniu odwiedz kilka zakładów CA.
zagadaj do mnie na gg. numer masz w stopce.
pozdrawiam.
magik

mialem cap 4.200 6 koanalowke by XETEC juz z tych duzo drozszych i szczerze to mnie nie powalil... taki jakis bez dynamiki...

dugi21 napisał:

Przód wybrałeś dobry i przy nim zostań. Kupisz go poniżej 750zł.
Zmień jednak suba i wzmak.

Wzmak na przód DLS A3, a do suba najlepiej DLS A6. W używce A3 1300zł, A6 1500zł.
Na suba gorąco polecam Cervina Vegę 10D4, lub 12D4. Znajdziesz na stronie Essy.

Jedyny problem to taki, że wzmacniaczy będziesz musiał trochę poszukać.

ale to jest podwojny monoblock... ja bym proponowal DLS A5 Big Three z serii Ultimate 2x50rms + 300rms dla suba gosc ktory to uzywal mial wicemistrzostwo polski i V miejsce w berlinie, na przodzie mial focale a suba na cervinie wega... cena sklepowa 2999 na allegro jest do lykniecia za 2000 ja bym sie nie zastanawial gdybym mial taka kase

witam ponownie
ciągłe zmiany:
GZ ra 1.1000d - 1750zł
2xVIBE blackairII+10'' - 900zł
GZ ra 2200x - 875zł
GZ uc 16sq - 1550zł
jak wam się to widzi

Powrót