• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Dobór kabli 2x GDN 13/50/9 + MDT 29

tak, tylko je produkuje dla nich Procab ;p
http://www.adamhall.com/en/Loudspeaker_Cables.html

Co do wtyczek speakon to chyba XYS ich używa? Przeglądając w markecie "Hi-Fi Choice" natknąłem się na opis amplitunera Onkyo z certyfikatem THX, tam są takie ciekawe 3-bolcowe gniazda do głośników. Co ciekawe, amerykańska wersja amplitunera, który posiadam, akceptuje banany, a europejska nie :/

Czy to to samo nie można osądzać po tym że robi je procab, adam hall to jeden z potentatów na rynku akcesoriów pro-audio więc może wymusić np. wyższą jakość produktu, a może nawet procab należy do grupy adama halla, musiałbym sprawdzić w katalogu. Dzisiaj jak nie zapomnę to sprawdzę czy procab i adam jest identyczny, bo chyba jeszcze mamy jakieś przewody procaba.
3 bolcowe gniazda to chyba o XLR chodzi.

Zamówiłem na stronie www.jaceksound.pl kabelek PROCAB LS/15 i RCA PPOCAB :)

[ Dodano: 2010-08-02, 18:55 ]
Kabelki i RCA doszły. Wystąpił pewien problem. Nie mogę przeciągnąć kabli przez obudowę wtyków... Trochę za mała średnica. Może ma na to ktoś jakiś wypróbowany sposób?

Sorry że odświeżam takiego kotleta, Shiver porównałeś może tego procaba z adam hall? cena tego drugiego jest całkiem fajna i zastanawiam sie czy warto dopłacić do procaba

Powrót