• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Dobór systemu przedniego

Reakcji
0
Witam!!!! Potrzebuje pomocy w doborze systemu przedniego do tego auta (same midbasy bez wysokotonówek o rozmiarze 160-165mm). Samochód jest kumpla i zależy mu na dość dobrym basie gdyż nie chce wsadzać skrzyni basowej. Kwota jaką chce przeznaczyć na to to 300zł. Aha najważniejsze- głośniki mają grać po radiem Sony CDX-GT710 http://allegro.pl/item326813457_sony_cdx_gt710_mp3_hit_2007_roku_wysylka_24h.html

z góry dziękuję za wszelką pomoc

ale to maja byc glosniki coaxialne (wspolosiowe) czy wysokotonowoki kolega ma?
jezeli ma to moze vifa A16WG?

Marcy$ wiem o co ci chodzi. Jeżeli chodzi o ten samochód to jego drzwi są wytłumione a to co dałeś mi do przeczytania a dokładnie chodzi mi o to kolega na tamtym forum napisał odnośnie tych głośników " na radiu jest skala do 35 a ja podkrece do 22 i harcza jak po.... " to to akurat jest wina radia bo ma za małą moc i dochodzi do przestera.

[ Dodano: 2008-03-23, 16:50 ]
Marcy$ wiem o co ci chodzi. Jeżeli chodzi o ten samochód to jego drzwi są wytłumione a to co dałeś mi do przeczytania a dokładnie chodzi mi o to kolega na tamtym forum napisał odnośnie tych głośników " na radiu jest skala do 35 a ja podkrece do 22 i harcza jak po.... " to to akurat jest wina radia bo ma za małą moc i dochodzi do przestera.

A niby Sony bedzie mialo wystarczajaco duzo mocy? niestety radiem za duzo nie osiagniesz.

raczej nie będzie miało wystarczającej mocy a nawet napewno. A ja potrzebuje jakieś głośniczki które będą grały dobrze pod radiem ale będzie ciężko coś znaleźć niestety

pod samo radio to tylko fabryczne "lekkie" glosniki. w/w vifa ma lekka membrane i wysoka efektywnosc wiec napewno cos na samym radiu poprawi. jednak zbyt glebokiego basu z tego niema. za to niezle "kopie" ;)

to samo mówiłem kumplowi żeby zostawił fabryczne bo grają naprawde dobrze, zobaczymy może sie skusi na te vifa

Powrót